Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNA IZJAVA?

'U ime obitelji' traži ispriku Reutersa zbog 'izmišljenog navoda'

željka markić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.12.2013.
u 21:29

U tekstu agencije tvrdi se da je Željka Markić izjavila: "Sretna sam jer nijedna vlada neće moći legalizirati gay brakove"

Inicijativa "U ime obitelji" zatražila je ispriku i demanti od agencije Reuters zbog, kako tvrde, izmišljenog navoda članice Organizacijskog odbora inicijative Željke Markić.

U inicijativi tvrde, naime, da Željka Markić nikad nije razgovarala s dopisnikom Reutersa Zoranom Radosavljevićem koji je jučer objavio tekst pod naslovom "Croats set constitutional bar to same-sex marriage", u kojemu se tvrdi da je Markić izjavila: "Sretna sam jer nijedna vlada neće moći legalizirati gay brakove".

Štoviše, u inicijativi tvrde da Markić to nikad nije izjavila ni za koji medij.

>> Večernji list i 24 sata neće izvještavati iz stožera 'U ime obitelji'

Komentara 17

BO
bobo123
21:48 02.12.2013.

Evo jednog odličnog dokaza o tome koliko treba držati do toga što kažu "strani mediji" - nimalo, isto kao ni do toga što kaže većina naših velikih medija. Dapače, stvari su obično sasvim suprotne. Rijetki su mediji koji su zaslužili reputaciju svojom kvalitetom. Nažalost, te malobrojne koji su kvalitetom zaslužili velik ugled (npr. njemački FAZ) i koji o nama obično pišu pozitivno, naši mediji ignoriraju i ne citiraju. Dobro je poznato da dopisnici različitih novinskih agencija, novina i sl. znaju pisati kojekakve besmislce. Dosta vam je pročitati tekstove o vrućim temama u Hrvatskoj kod ljevičarskih medija po Europi i vidjet ćete da skoro ništa osim imena države nije točno. Ali izmišljati izjave, e to je već previše.

AL
Alkana
21:56 02.12.2013.

Svi članci i izjave "iz inozemstva" napisani su u Hrvatskoj !

DI
Dijaspora
08:17 03.12.2013.

Nije to prvi put.Doživljavamo svakodnevno.Zanimljiv slučaj izjavu Europskog rabinskog centra koji osuđuje, izjave Koje povezuju Referendum i holokaust dolaze dan poslije referenduma.Neka mi netko od novinara ne kaže da ovo nije radikalan primjer cenzure.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije