Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacionalni forum

Zdravstveni turizam za strance – hrvatska prilika

'24.05.2012., Zagreb - U hotelu Esplanade odrzana Regionalna konferencija o poslovanju u zdravstvu, Nikica Gabric .   Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
28.02.2013.
u 12:02

Nijedna vlast ne želi reformirati zdravstvo jer to znači redefiniranje prava pacijenata i liječnika, istaknuo je Nikica Gabrić

Što za hrvatski zdravstveni sustav znači ulazak u Europsku uniju, hoće li Hrvatska uspjeti osigurati bolji zdravstveni standard i pokrenuti investicije, samo su neka od pitanja na koja će brojni liječnici pokušati odgovoriti na današnjoj međunarodnoj konferenciji koja se održava danas u Zagrebu u organizaciji Nacionalnog foruma.

– Hrvatska ove godine ulazi u EU i to je za nas prilika da izvozimo zdravstvo i da strancima ponudimo jeftinije, ali kvalitetnije zdravstvene usluge. Hrvatska ima sve predispozicije da se izbori za svoje mjesto – poručio je Nikica Gabrić, predsjednik Nacionalnog foruma. Smatra kako ponudom zdravstvenog turizma Hrvatska može dobiti sasvim drukčiji imidž, čime bi se otvorila i nova radna mjesta.

– Državno zdravstvo neće se promijeniti sve dok ne dobije konkurenciju. Razvit ćemo projekt privatnog zdravstva usmjerenog na strance i strane osiguravajuće kuće – rekao je Gabrić. Iako je istaknuo kako se na konferenciji neće baviti javnim zdravstvom ni ministrima, nije propustio priliku reći kako nijedna stranka na vlasti nije imala stvarnu želju reformirati zdravstvo jer to znači da bi morali redefinirati prava liječnika i pacijenata što nijednoj stranci ne ide u prilog.

Komentara 4

KA
kajinx
16:07 28.02.2013.

Nijedna vlast ne želi reformirati zdravstvo… Nije zdravstvo, nego zdravlje. Pitajte ministra, ministra zdravlja.

Avatar airbizz
airbizz
12:29 28.02.2013.

velika većina turista su stranci.

RU
rumjack
13:13 28.02.2013.

Kako objasniti .lasersko skidanje dioptrije donedavno petnaest tisuca kuna po oku a sada moze i za pet tisuca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije