Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŠTO ŽELI POSTIĆI'

Udruge gardijskih postrojbi: Ne slažemo se s Tromblonom, on je solirao

'03.03.2010., Sibenik - U prostorijama sibenske HVIDRE odrzana je tiskovna konferencija na kojoj je Petar Janjic-Tromblon obznanio da ce Udruga ratnika hrvatskog obrambenog rata i HVIDRA Sibenik pokre
Foto: 'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
04.01.2018.
u 14:01

"Na hrvatskim granicama su hrvatska policija i vojska, a što se tiče graničnog spora, on traje već dugo i taj spor nisu riješile ni prethodne vlade", dodao je Kolobarić.

Predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijski postrojbi Miljenko Kolobarić ogradio se u četvrtak od vukovarskog branitelje Petra Janjića Tromblona koji je premijeru Andreju Plenkoviću uputio ultimatum da će, ako u roku od  72 sata ne riješi problem sa Slovenijom oko granice u Savudrijskoj vali, "organizirati 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode".

Predsjednik Zbora Kolobarić rekao je u telefonskom razgovoru za Hinu kako ta udruga podržava saborsku odluku kojom je Hrvatska izašla iz postupka arbitraže sa Slovenijom kao i sadašnji stav hrvatske Vlade da se pregovorima riješi pitanje granice s Slovenijom.

Upitao se što je njihov suborac Petar Janjić Tromblon tim ultimatumom htio postići i u kom smjeru je ta poruka trebala ići, ocijenivši kako je to očito bio individualni potez.

"Na hrvatskim granicama su hrvatska policija i vojska, a što se tiče graničnog spora, on traje već dugo i taj spor nisu riješile ni prethodne vlade", dodao je.

Mediji su prenijeli Janjićevo pismo predsjedniku Vlade u kojem se tvrdi "da ako predsjednik Vlade ništa ne učini vezano uz granicu s Slovenijom, "organizirati će 100 ribarskih brodova i brodica hrvatskih branitelja sa cijeloga Jadrana koji će zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitoga upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode".

Također navodi kako će "osigurati neometano ribarenje hrvatskom ribaru iz Istre kako bi mogao neometano izlovljavati ribu te tako prehranjivati svoju obitelj te zaštititi Ustav RH u punom smislu riječi", a nakon toga će brodice dovesti na Markov trg.

Pogledajte i galeriju: Ribari i policija u Savudriji

'03.03.2010., Sibenik - U prostorijama sibenske HVIDRE odrzana je tiskovna konferencija na kojoj je Petar Janjic-Tromblon obznanio da ce Udruga ratnika hrvatskog obrambenog rata i HVIDRA Sibenik pokre
1/10

Komentara 19

DU
Deleted user
14:27 04.01.2018.

Policijske intervencije koštaju, i živci ribara koštaju, Hrvatska treba naplatiti te cijene sloveniji, ukoliko odbiju platiti onda raditi ovrhe na njihovim vikendicama, prvo njihovim političarima ovršiti vikendice

VJ
vjaceslav
14:26 04.01.2018.

kako policija i vojska štiti granice hrvatske kada je slovenska vojarna na hrvatskoj svetoj geri od 1991. godine? meni to liči na hrvatski kukavičluk, a pukovnik tromblon je u pravu.

LU
Lujo123
14:51 04.01.2018.

Ne slažemo se s Tromblonom, on je solirao - OK, a kaj ste vi napravili ak se smije znati? Još nas samo i vi razočarajte do potpune sreće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije