Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža Tomašić:

Ministre, budite mudri i smireni, Hrvatska mora braniti svoju granicu na moru!

Ruža Tomašić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
04.01.2018.
u 13:19

Akcije slovenske policije ondje gdje su do rješenja graničnog spora hrvatske vode – protuzakonite su i naša policija, a po potrebi i vojska, na to treba reagirati.

Europarlamentarka Ruža Tomašić objavila je svoje viđenje oko situacije u Savudrijskoj vali te je pozvala ministra Medveda da smiri branitelje koji su najavili akciju ako premijer Plenković ne riješi situaciju.

– Arbitražna odluka o granici sa Slovenijom za Hrvatsku ne postoji. Jednoglasnom odlukom Sabora povukli smo se iz arbitražnog postupka i za nas ta odluka može samo biti prijedlog za neke buduće pregovore, kao bilo koji drugi prijedlog neke stručne skupine.

Akcije slovenske policije ondje gdje su do rješenja graničnog spora hrvatske vode – protuzakonite su i naša policija, a po potrebi i vojska, na to treba reagirati. Ovdje se ne radi o nekoj zajedničkoj akciji tijela reda dviju država, nego o očitom kršenju suvereniteta Republike Hrvatske – kazala je Tomašić.

Ruža Tomašić
1/12

– Kako ne bi došlo do daljnjih frustracija i, ne daj Bože, eskalacije nasilja među građanima, hrvatske vlasti moraju konačno početi braniti našu granicu u Savudrijskoj vali. Svima nam treba biti žao što su se naši susjedi odlučili na ovaj jednostrani i pomalo sirovi potez, ali nitko ih na to nije silio. Izabrali su na silu rješavati spor pa se sa silom moraju i suočiti.

Umjesto da tješe naše ribare kako neće morati plaćati slovenske kazne, nadležni moraju onemogućiti Slovence u tome da bilo kome pišu kazne u hrvatskim vodama. Ministre Božinoviću, budite odlučni i pokažite da hrvatska policija neće nikome dopustiti da na silu prisvaja teritorij RH!

Ministre Medved, budite mudri i smireni! Braniteljima koji najavljuju akcije zahvalite na želji da se još jednom žrtvuju za domovinu, ali ih i uvjerite da Hrvatska, kao svaka ozbiljna država, ima državne službe i institucije koje su dorasle zadatku i koje su jedine pozvane rješavati ovakve situacije – zaključila je Ruža Tomašić.

Pogledajte galeriju: Savudrijska vala

Ruža Tomašić
1/16

 

Komentara 43

Avatar Foton
Foton
15:03 04.01.2018.

Uobicajeno lajanje a onda rep pod noge. Svjet priznaje arbitrazu i to je to. A kojekakova domoljubna proseravanja nas samo cine malim, nemocnim i glupim.

AL
alphazulu99
14:04 04.01.2018.

Ruzo, hoces li ti istjerati slovenske policajce sa hrvatskog teritorija? Ako hoces ucini to pa onda nesto reci. Do tada sutite.

SS
S.Savić
13:26 04.01.2018.

Slovenci su kajkavski Hrvati, ali još tu stvarnost nisu shvatili. Kada to shvate neće trebat poseban pristup Jadranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije