Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove opasnosti

Zbog klimatskih promjena bit će sve više uragana poput Katrine?

uragan sandy (1)
NASA
19.03.2013.
u 09:25

Nova studija navodi da se za svaki 1.8 Fahrenheit, odnosno 0,6 Celzijevih stupnjeva porasta globalnih prosječnih temperatura površine, poveća rizik od razornih uragana poput Katrine za čak dva do sedam puta.

Globalno zagrijavanje opet nam donosi nove opasnosti i upozorava da se ne brinemo dovoljno za okoliš u kojem živimo. Novi rezultati istraživanja pokazali su da je zbog klimatskih promjena gotovo udvostručena mogućnost stvaranja jakih uragana poput Katrine koji je 2005. godine pogodio južnu obalu SAD-a pri čemu je poginulo više od 1800 osoba. Studija objavljena u znanstvenom časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences navodi da se za svaki 1.8 Fahrenheit, odnosno 0,6 Celzijevih stupnjeva porasta globalnih prosječnih temperatura površine, poveća rizik od razornih uragana poput Katrine za čak dva do sedam puta, piše Huffington Post.

Posljednja predviđanja vezana za klimatske promjene donose mogućnost da bi se do 2100. godine temperatura površine mogla promijeniti za 1 do 2,5 Celzijevih stupnjeva ovisno o budućoj emisiji štetnih plinova i osjetljivosti klimatskog sustava na takve tvari.

>>Snimke NASA-e: Obala u New Jerseyu nakon Sandy je drugačija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije