Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Devetero uhićenih

Zaplijenjeno 25 kilograma marihuane, 1,3 kilograma amfetamina, kokain i ecstazy

Zapljena droge i oružja
Foto: PUZ
1/6
27.11.2017.
u 12:24

Uhićeno je devet hrvatskih državljana starosti od 21 do 40 godina

Preko 25 kilograma marihuane, 1,3 kilograma amfetamina, 8,4 grama kokaina i 6 tableta ecstazyja (MDMA) zaplijenjeno je tijekom vikenda u Zagrebu, a u policijskoj akciji uhićeno je devet muškaraca, od kojih je osam završilo u policijskom pritvoru, izvijestila je u zagrebačka policija.

U višemjesečnom kriminalističkom istraživanju zagrebačke policije i Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu, osim opojnih sredstva pronađen je i pištolj, 45 metaka, digitalne vage te oprema za pakiranje i vakumiranje, kazao je na konferenciji za novinare voditelj Službe kriminaliteta droga Dražen Miličević.

Galerija: Kod trojca pronađeno 100 grama speeda, marihuana i 40 tableta ecstasyja

Zapljena droge i oružja
1/3

"Uhićeno je devet hrvatskih državljana starosti od 21 do 40 godina, od kojih je osam privedeno pritvorskom nadzorniku zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droga. Utvrđeno je da je 26 godišnji hrvatski državljanin nabavljao veću količinu droge, vagao je pakirao i prodavao ostalim osumnjičenima, koji su drogu dalje prodavali krajnjim konzumentima", dodao je  Miličević.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava, ustvrdila je Danijela Kožić iz Općinskog državnog odvjetništva Novi Zagreb.

"Općinsko državno odvjetništvo provelo je ispitivanje nad osam osumnjičenih od kojih je protiv pet sucu istrage županijskog suda u Velikoj Gorici podnesen prijavak za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.  Određen im je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana", kazala je tužiteljica.

Pogledajte i video: Što se smije, a što ne smije na hrvatskim plažama

Ključne riječi

Komentara 2

GU
General_U
13:03 27.11.2017.

evo ovako da je u pitanju samo marihuana, ova ekipa ne bi dobila ispod dvadeset godina ukupne kazne...ovako to će doći i do trideset...e sad onaj hunito je dobio dvi a ovi će ispušit minimum dvadeset hoće mo li i nad ovima plakati ili ćemo reći da ih triba kazniti i to po mogućnosti maksimalnom kaznom...??? ako imamo marihunu koju nam legalno farmaceuti dilaju u ljekarnama i to po ekstremno visokim cijenama, ajmo minjat zakon i legalizirat do deset biljki pa nek dimi tko hoće...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije