Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIJANA POSLA

Zajedno pili cijelo jutro, pa prijatelja polio benzinom i zapalio

Hitna pomoć
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
31.05.2018.
u 14:31

Prema  optužnici  Matija K. je 15. siječnja u svojoj kući u Gornjoj Dubravi Milana S. polio lakozapaljivom tekućinom, najvjerojatnije benzinom, a zatim je  otvorenim  plamenom  upaljača zapalio tekućinu.

Njih  su  dvojica, po kazivanju njihovih poznanika dugogodišnji prijatelji, koji  se  stalno  svađaju,  a ne mogu jedan bez drugog. Jedna takva svađa u siječnju  ove godine završila je teškim ozljeđivanjem jednog od aktera, dok je   drugi  upravo  “zaradio”  optužnicu  zbog  pokušaja  teškog  ubojstva.

Optužnicu  je podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a njome se Matija K. (62) tereti da je na pomalo zastrašujući način pokušao ubiti svog vršnjaka i prijatelja Milana S.

Prema  optužnici  Matija K. je 15. siječnja u svojoj kući u Gornjoj Dubravi Milana S. polio lakozapaljivom tekućinom, najvjerojatnije benzinom, a zatim je  otvorenim  plamenom  upaljača zapalio tekućinu. Plamen je zahvatio veći dio  tijela  Milana  S.  koji je zbog toga zadobio po život opasne ozljede: imao  je  opekline 2. i 3. stupanja na 30 posto površine kože, a trpio je i jake  bolove.  Tužiteljstvo  u  optužnici  traži i da se Matiji K. produlji istražni  zatvor  u  kojem  je  od  uhićenja,  a nakon stravičnog događaja, susjedi  obojice  ispričali  su kako su njih dvojica prije događaja zajedno pili.

-  Milan živi na dnu ulice, a Matija na vrhu. Sve je započelo ujutro kad je Matija  otišao piti kod Milana, a onda su se prebacili kod susjeda, gdje su pili dio popodneva. Nakon tog su otišli kod Matije gdje su nastavili piti i raspravljati  o onim tipičnim našim pričama, ustaše i partizani i tako to – ispričao je tada jedan od susjeda novinarima.

Kazao  je  da  je  Matija K. u jednom trenutku uzeo bocu s benzinom koji je polio  po  Milanu S. i zapalio ga, a nakon samo nekoliko trenutaka je vodom počeo polijevati Milana S. i pomagati mu. Milan S. je potom istrčao iz kuće i  ulicom krenuo prema svom domu, ali je putem pao i ostao ležati na cesti. Matija K. je zatim došao do njega, podigao ga i pomogao mu da dođe do kuće.

Policiju  je  o  događaju  obavijestila hitna koju je pozvala jedna susjeda koju  je  prethodno Milan S. nazvao te joj kazao da umire. On je prevezen u bolnicu, a njegov “prijatelj” na policiju pa u Remetinec.





 
Ključne riječi

Komentara 4

CJ
car_je_gol
16:20 31.05.2018.

Koliko imaju godina? Čime se bave, od čega žive, od čega piju? 15. siječanj je bio ponedjeljak, radni dan. Da nisu kakvi 50-godišnjaci u "zasluženoj" mirovini. Šljam...

Avatar Najsjajniji Hrvatski Vitez
Najsjajniji Hrvatski Vitez
15:06 31.05.2018.

Zajedno uz thompsonovu muziku pili cijelo jutro, pa prijatelja uz Boga I domoljublje polio benzinom i zapalio kao svoj na svome u svojoj nevino viteškoj naravi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije