Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvanredne sjednice o stanju civilne zaštite

Zagrebački Mostovci traže izradu Pravilnika o održavanju civilnih skloništa

Zagreb: Lovro Marković i Trpimir Goluža održali su konferenciju za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
23.03.2022.
u 10:33

Poručio je kako će se inicijativom zahvatiti i poboljšanje funkcioniranja sustava civilne zaštite na razini mjesnih odbora, kojima upravljaju predsjednici vijeća gradskih četvrti, među kojima ima onih koji nisu upućeni u rad sustava.

Mostov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Lovro Marković najavio je u srijedu da će Klub zastupnika Mosta od gradonačelnika Tomislava Tomaševića zatražiti izradu pravilnika o održavanju civilnih skloništa, istaknuvši da je trenutna kriza otkrila kako su ona zapuštena.

- Tri relativno recentna događaja, počevši od zagrebačkog i petrinjskog potresa do pada drona kod Studentskog doma, potaknula su nas je da pokrenemo inicijativu kojom ćemo podići sustav civilne zaštite - rekao je Marković na konferenciji za novinare.

Ocijenio je da je sustav civilne zaštite u Zagrebu u lošem stanju te se posebno se osvrnuo na stanje gradskih civilnih skloništa, o čijem se stanju u javnosti raspravlja, istaknuvši da su ona zapuštena

- Pokrećemo inicijativu i tražit ćemo od gradonačelnika pokretanje postupka donošenja pravilnika o održavanju civilnih skloništa u Zagrebu te da se u roku 30 dana dostave izvješća o procjenama rizika u sustavu civilne zaštite - kaže Marković. 

Poručio je kako će se inicijativom zahvatiti i poboljšanje funkcioniranja sustava civilne zaštite na razini mjesnih odbora, kojima upravljaju predsjednici vijeća gradskih četvrti, među kojima ima onih koji nisu upućeni u rad sustava.

- To su uglavnom ljudi koji nemaju niti jednog dana edukacije o protokolima za postupanje u kriznim situacijama. Neki članovi stožera od početka mandata Tomaševića nisu dobili nijednu uputu što raditi na terenu u sustavu civilne zaštite - rekao je Marković.

Most će stoga tražiti da se u svim vijećima gradskih četvrti održe izvanredne sjednice o stanju civilne zaštite, najavio je.

VIDEO Prošle su dvije godine od razornog potresa u Zagrebu: Ovo su prizori koje nitko neće zaboraviti...

Komentara 1

IV
IvoDivo
16:19 23.03.2022.

ima li netko normalan među ćuprijašima ? neka provedu referendum o skloništima, ovjere kod bilježnika a psiho božo neka ide opet u noćnim satima kod slučajnog po podršku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije