Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijedak primjer

Zagreb su zamijenili gradom u Baranji i preporodili se: Najviše su ispaštala djeca

Beli Manastir
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/2
05.02.2020.
u 12:59

Ines Prološčić i partner od malena su živjeli u Zagrebu, no onda su se preselili u Beli Manastir, odakle je Ines rodom, i ugodno se iznenadili životom u tom gradiću

Da bi netko mogao Zagreb zamijeniti Belim Manastirom čini se kao nemoguća opcija, no upravo to učinila je jedna obitelj koja se iz metropole preselila u maleni baranjski grad.

Ines Prološčić Beli Manastir napustila je kada joj je bilo samo osam godina, a kako je odrastala, svoj je život izgradila u Zagrebu. Ondje je upoznala i svoga partnera Vedrana Novoselca koji je u Zagreb došao iz Gradišta kod Županje. Njih dvoje su još kao studenti počeli živjeti zajedno te su od ranih dana gradili svoje karijere.

Ona radi kao voditeljica komercijale za jugoistočnu Europu jedne američke tvrtke koja proizvodi medicinski pribor i opremu, a on kao programer u tvrtki koju je sam osnovao.

– Oboje smo uživali u svojim poslovima, bez obzira na to što oni, između ostaloga, zahtijevaju brojna putovanja diljem Europe i svijeta. Tada je došla faza kada smo počeli razmišljati o djeci, pa se prije pet i pol godina rodio sin Mihovil. I uz njega smo nekako uspijevali složiti cijelu priču, ali je to postao problem kada se, na Mihovilov rođendan, rodila tri godine mlađa kći Frida – rekla je Ines za Glas Slavonije.

Iako su i nakon što su dobili djecu pokušavali raditi jednakim intenzitetom, shvatili su da njihova djeca najviše ispaštaju te da im se život u velikom gradu više ne isplati.

– Gledajući sebe, primjerice, zaključila sam kako tako više ne mogu. Često se znalo događati da kći vozim kod mame u Beli Manastir, odlazim u Budimpeštu ili Beograd na avion, u povratku se vraćam po dijete i vozim natrag u Zagreb. Dok smo bili u Zagrebu, pola dana smo gubili vozeći djecu u vrtić i uopće nismo stizali koristiti neke eventualne blagodati koje Zagreb pruža. Tada se rodila ideja prvo o kupnji kuće u Belom Manastiru koju bismo samo privremeno koristili, a potom smo zaključili da je pametnije potpuno se preseliti jer oboje možemo raditi od kuće – rekla je Ines.

Nakon što su se preselili u Baranju, njihov sin puno je napredovao pa više nije morao ići na govorne vježbe, a boravak u prirodi sada im je mnogo dostupniji jer se ne moraju voziti 45 minuta do Sljemena.

VIDEO Zašto Hrvati iseljavaju u inozemstvo?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije