Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, taksi!

Zadarski taksisti: Nismo mi Zagreb, sezona nam traje četiri mjeseca

taksi
28.04.2010.
u 07:35

U Zagrebu traže 5000 kuna godišnje za parkiranje, tvrde zadarski taksisti, a iz Zračne luke odgovaraju da je tamo više taksista i da im je zarada manja.

U Zagrebu plaćaju 5000 kuna godišnju kartu za parkiranje u Zračnoj luci. Tamo imaju i zračni promet tijekom cijele godine. No, ravnateljica zadarske Zračne luke Katica Pupić Bakrač od nas traži nevjerojatnih 6000 kuna za godišnju kartu, i to unatoč tome što Zadar ima samo četiri mjeseca avionskog prometa. Nismo na to pristali i nećemo jer mislimo da bi nas to godišnje trebalo stajati najviše 2500-3000 kuna.

Mjesečno 500 kuna

Riječi su to Predraga Šimunova, prvoga čovjeka sekcije zadarskih taksista. Tvrdi da ukupno 28 taksista u Zadru nema dovoljno prometa tijekom godine da bi se od njih mogao naplaćivati toliki iznos, a zimi, dodao je, gotovo uopće nemaju zarade.

– Mi nešto možemo zaraditi jedino ljeti i pristali smo prošle godine na mjesečnu kartu od 500 kuna jer jedino ljeti ima turista zainteresiranih za prijevoz taksijem. Tražili smo i odgovor od ravnateljice na našu ponudu da platimo 2500 kuna za cijelu godinu, no odgovor nismo dobili – rekao nam je Predrag Šimunov.

Što misli o nezadovoljstvu zadarskih taksista, rekla nam je ravnateljica Zračne luke Katica Pupić Bakrač.

– Nije istina da nismo išli na ruku taksistima jer smo prošle godine pristali na njihov prijedlog od 300 kuna. No, unatoč obećanjima taksista, kartu je platilo samo njih nekoliko. Sada više nema popusta, uostalom, ugovor o plaćanju godišnje karte za parkiranje u Zračnoj luci već su potpisali vlasnici 20-ak taksija, od kojih jedan tek počinje s tom djelatnošću. Imali smo ulaganje od sedam i pol milijuna kuna, a dio smo utrošili i na uređenje parkirališta, na kojemu će i taksisti imati bolje uvjete rada – rekla nam je K. Pupić Bakrač.

Više od tisuću letova

Usporedbe pak s cijenama parkiranja u drugim gradovima Katica Pupić Bakrač ne drži utemeljenima.

– Primjerice, u Zagrebu i Dubrovniku ima puno više taksista nego u Zadru i te usporedbe ne stoje jer zadarski taksisti mogu zbog toga više zaraditi nego njihovi kolege u drugim gradovima. Mi ćemo ove godine imati više od 1000 letova niskotarifnih kompanija, a korisnici tih letova uglavnom iz luke idu taksijem pa smo uvjereni da 6000 kuna za godišnju kartu za parkiranje nije mnogo – rekla je K. Pupić Bakrač.

Na zatraženih 6000 kuna pristala su dva prijevoznika koja u vlasništvu imaju dvadesetak taksija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije