Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Za vikend nas očekuje dvostruka promjena vremena

Kišno prijepodne u tmurnom Šibeniku
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
26.03.2021.
u 07:53

U ponedjeljak će opet biti sunčanije, no jutra će biti ponegdje s maglom.

Svi oni koju se se veselili toplijem i sunčanijem vremenu u njemu će moći uživati u posljednjem tjednu ožujka dok nas za vikend očekuje prolazno oblačno vrijeme, a ponegdje se očekuje i malo kiše. 

I u petak pretežno sunčano te još malo toplije

– U petak će se u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano vrijeme, povremeno s umjerenom naoblakom, a ujutro je lokalno moguća kratkotrajna magla i slab mraz. Najviša dnevna temperatura između 15 i 18°C. U središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano, u prvom dijelu ponegdje s umjerenom naoblakom, ujutro i s mogućnom maglom. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 3°C, a poslijepodnevna od 17 do 20°C – kazao je Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a za HRT. 

Očekuje se da će u gorju i na sjevernom Jadranu biti povremeno umjerena naoblaka, osobito u prvom dijelu dana, a poslijepodne većinom sunčano. Moguće je da će ujutro lokalno biti magle, dok će vjetar biti slab do umjeren jugozapadni i južni, prema otvorenom moru sjevernog Jadrana i jugo. Najniža temperatura bit će od -2°C u Lici do 8°C na obali, a najviša između 14 i 19°C.

Foto: DHMZ

– U Dalmaciji će prevladavati sunčano, a najviša temperatura bit će stupanj-dva viša nego u četvrtak. Vjetar uglavnom slab jugozapadni i južni, na otvorenom moru jugo. More mirno do malo valovito. Temperatura ujutro od 0°C u Zagori do 8°C stupnjeva na obali, a poslijepodne od 16 do 19°C. Na krajnjem jugu Hrvatske sunčano. Ujutro još mjestimice bura, a zatim slab do umjeren južni vjetar i jugo. Najviša dnevna temperatura od 15 do 18°C – naveo je meteorolog. 

Za vikend promjena pa stabilnije i toplije

Za vikend u unutrašnjosti očekuje se prolazno oblačnije uz malo kiše, uglavnom krajem subote i početkom nedjelje. U ponedjeljak će opet biti sunčanije, uzevši da će jutra biti ponegdje s maglom. Umjeren do jak jugozapadnjak u nedjelju će oslabjeti, a pritom se dnevna temperatura sniziti. U ponedjeljak se očekuje da će temperatura doći i do 20°C.

– Na Jadranu će porast temperature idućih dana biti blaži. U subotu i nedjelju oblačnije, uglavnom na sjevernom Jadranu mjestimice s kišom, a u novom tjednu pretežno sunčano, ujutro uz mogućnost magle. Umjereno do jako jugo u nedjelju će slabjeti, na sjeveru prolazno okrenuti na istočnjak i buru, a zatim slijedi vjetar većinom slab – prognozirao je Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:47 26.03.2021.

napkon proljeće i toplina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije