Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bitka za dobru plaću

Za svaku fotelju direktora HTZ-a u svijetu ima 10-ak kandidata

Darko Lorencin
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
28.06.2014.
u 16:15

Među 148 kandidata, koji su poslali 176 prijava, vrlo vjerojatno su i sadašnji direktori kojima mandat istječe krajem rujna

        Na fotelju svakog od deset direktora i jednog voditelja ispostave Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu puca desetak kandidata. Na natječaj za čelne ljude turističkih predstavništava u Bruxellesu, Pragu, Parizu, Milanu, Amsterdamu, Frankfurtu, Varšavi, Moskvi, New Yorku, Zürichu i ispostave u Münchenu javilo se, naime, 148 kandidata.

Kandidatura je, pak, 176 jer su se neki, očito, javili za dva ili tri predstavništva. Gotovo je sigurno, barem prema prijašnjim najavama, da su se natjecali i svi sadašnji direktori HTZ-ovih predstavništava. Na ponudu su zanimljiva i izazovna radna mjesta, a ni plaća od oko tri tisuće eura zasigurno nije za odbaciti. Zanimljivo je, inače, da se najatraktivnijim gradom nije pokazala nijedna europska metropola, već – New York. Za mjesto direktora HTZ-ova predstavništva u tom gradu stiglo je, naime, ponajviše, čak dvadesetak prijava. Novi direktori biraju se na tri godine, a moraju biti izabrani najkasnije do kraja rujna, kada sadašnjim direktorima istječe mandat. Hoće li povjerenje dobiti iskusni sadašnji direktori ili svježe snage odlučit će Turističko vijeće koje vodi ministar Darko Lorencin.  

>> Lorencin: Izbor novog direktora HTZ-a bit će gotov sredinom srpnja  

Komentara 5

SE
sestrićna
11:18 29.06.2014.

opet treba uhljebiti djecu i unuke tkz antifašista.. biznis antifašizam je jako profitabilan..

LE
leurdovac
16:26 28.06.2014.

Koliko noćenja su ostvarili: Imotski, Sinj, Drniš, Knin, Gračac, Gospić, Otočac i Ogulin i tko je za to zaslužan? Ni jedan od navedenih gradova nije 40 km udaljen od mora. Turisti dolaze sami, a mi ih zbrinjavamo kao izbjeglice.

BO
bolesnodrustvo
08:04 29.06.2014.

Hoće li povjerenje dobiti iskusni sadašnji direktori ili svježe snage odlučit će Turističko vijeće koje vodi ministar Darko Lorencin. - čemu ovako dugačka rečenica kad je moglo stajati odlučiti će ministar Darko Lorencin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije