Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA DOKAZA

WHO: Koronavirus vjerojatno potekao iz životinje, nije nastao u laboratoriju

Koronavirus u Kini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
21.04.2020.
u 13:25

Američki predsjednik Donald Trump rekao je prošloga tjedna da njegova vlada pokušava razlučiti je li virus nastao u laboratoriju u Wuhanu.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u utorak da je, prema svim raspoloživim dokazima koronavirus potekao od šišmiša u Kini prošle godine te da nema dokaza o tome da je stvoren u laboratoriju.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je prošloga tjedna da njegova vlada pokušava razlučiti je li virus nastao u laboratoriju u Wuhanu.

SAD istražuje je li koronavirus povezan s Institutom za virologiju u Wuhanu, u kojemu se proučavaju najopasniji virusi.

"Svi dostupni dokazi sugeriraju da je virus potekao iz životinje te da nije nije riječ o svjesno stvorenom ili konstruiranom virusu u laboratoriju ili negdje drugdje", rekla je novinarima glasnogovornica WHO-a Fadela Chaib.

"Vjerojatno je da je virus životinjskog podrijetla", kazala je.

Nije jasno kako je virus prenesen čovjeku, ali je "sigurno" da je, prije prijenosa na čovjeka, koronavirus prenesen još jednoj životinjskoj vrsti.

Najčešća spekulacija je da je šišmiš zarazio koronavirusom ljuskavca, sisavca kojim se ilegalno trguje jer se u tradicionalnoj kineskoj medicini vjeruje da su njegove ljuske ljekovite.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije