Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
generalna skupština un-a

Vučić: Moj govor je izazvao pažnju jer je bio drugačiji, čestitali su mi šefovi velikih zemalja

World leaders address the 77th Session of the United Nations General Assembly at U.N. Headquarters in New York City
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS
1/3
23.09.2022.
u 12:07

Prema Vučićevim riječima, njegov govor je pokvario narativ jedinstva za teritorijalni integritet jer je podsjetio na "stvari kojih se mnogi ne sjećaju tako rado" po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda održao govor nakon kojeg je simultani prevoditelj prasnuo u smijeh. Vučić je kasnije u razgovoru s novinarima objasnio svoje viđenje situacije, te se složio s procjenama da je njegov govor bio dvostruko gledaniji od obraćanja ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

"Moj govor je izazvao pažnju zato što je bio drugačiji. Zato što se netko mali drznuo kazati istinu" tvrdi Vučić. Kaže da su mu nakon silaska s pozornice prilazili šefovi misija nekih od najvažnijih zemalja svijeta kako bi mu čestitali, "da mi kažu da ovo nisu čuli posljednjih 10 godina, a ja sam samo govorio ono što mislim" naveo je Vučić za vrijeme odgovaranja na pitanja novinara u New Yorku.

Smatra kako je svojim govorom učinio nešto dobro za Srbiju, jer je argumentirano branio svoju poziciju te svakome pokazao da "nismo šaka zobi koju mogu pozobati jer su oni veliki, a mi mali". Nakon govora, kaže, Srbija je podigla svoju cijenu, te pokazala da se može boriti za svoje stavove, prenosi N1.

Prema Vučićevim riječima, njegov govor je pokvario narativ jedinstva za teritorijalni integritet jer je podsjetio na "stvari kojih se mnogi ne sjećaju tako rado" po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta. Istaknuo je da će upravo zbog toga inzistirati da se što brže riješi kosovski čvor, što Srbiji neće biti lako.

"Mislim da dobro poznajem odnose u međunarodnoj zajednici i uspio sam sve reći a da to ostane bez javne kritike jer je pažljivo biran kontekst, pažljivo su birane riječi kojima se ne mogu negirati činjenice. Ja sam iznosio činjenice, ne političke stavove. Neke od najvećih zemalja svijeta su sretne, ali neki nisu sretni. Na meni je raditi u interesu Srbije i građana Srbije" zaključio je Vučić.

VIDEO: Oprez, uznemirujuć sadržaj! Tuga ruskih obitelji dok im mobiliziraju muškarce: Suze i zagrljaji na oproštaju

Komentara 5

KA
kalafat123
12:18 23.09.2022.

Uz gusle bi bio još učinkovitiji.

SZ
SZ123
14:29 23.09.2022.

Bi li se našao netko da pokupi s youtube i montira sve izjave na RTS-u 1991-1995 i prevede na engleski kao odgovor da to da Srbija nikada nije napala susjeda... Jer istina je da nije Srbija nego Jugoslavija u kojoj je Srbija koristila JNA i dobrovoljačke odrede... Jer ovo kako lik manipulira treba non stop demantirati... Naima 1.000 izgovorena laž, bez odgovora postane istina...

Avatar tarana
tarana
14:15 23.09.2022.

Jest istina....Biden sa usana ne skida Vučićeve citate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije