Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vrdoljak stopira elektranu Ivana Čermaka?

U Brodsko-posavskoj županiji uvjereni su da su za (ne)gradnju investicije vrijedne 421 mil. eura krivi osobni animoziteti
01. ožujka 2015. u 20:26 52 komentara 15017 prikaza
elektrana ivan čermak slavonski brod

Brodsko-posavska županija zatražit će od Ministarstva gospodarstva službeno pojašnjenje o tome zašto predmet gradnje Čermakove termoelektrane u Slavonskom Brodu već godinu dana stoji u ladici. Naime, u županijskoj upravi uvjereni su kako je do zastoja došlo zbog opstrukcije ministra Vrdoljaka koji bi takvu investiciju volio vidjeti u Osijeku. Ističu kako nije dobro da osobni animoziteti budu prepreka.

– Pitat ćemo ministra što se to zbiva. Mi se trudimo privući svaku investiciju, a ovdje se priječi projekt bitan za našu županiju – kaže župan Danijel Marušić. Projekt gradnje kombinirane kogeneracijske elektrane snage 600 MW u Slavonskom Brodu vrijedan je 421 milijun eura, od čega je jednu četvrtinu trebao uložiti HEP, a ostalo Crodux. Njegovom realizacijom otvorilo bi se 2000 radnih mjesta, grad i okolica dobili bi izuzetno jeftinu toplinsku energiju, a izgradila bi se i tvornica stočne hrane.    

>>  Čermakovu plinsku elektranu u Sl. Brodu 2000 radnika gradit će tri godine

EKSKLUZIVNO
Večernji objavljuje: Ovo su najopasniji trenuci na cestama snimljeni HAC-ovim kamerama
AUTOFLOTA
Jednostavno do vozila
Poslovni najam: Prava ušteda kod nabave vozila, a evo i zašto
  • leonardoleonardo:

    men se čini da tu netko nije nešto dobro podmazo i to je to

  • C-Max:

    A što reći na ovo . Ministri se kunu da čine sve da povećaju investicije a u ovom slučaju vidimo da su oni ti koji koče napredak.Netrebamo takve ministre,treba ih promjeniti skupa sa premijerom.

  • rennes:

    Ide čista petica školarcu iz VL-a koji je prepravio "Bosansko-posavsku" u "Brodsko-posavsku" županiju! Imaš do kraja godine peticu iz Prirode i Društva! ;-)