Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zagrebačka filharmonija opet na udaru: 'Molimo vas da Čajkovski utihne dok ne prestane ruski genocid'

03.11.2022. u 11:07

Glazba Čajkovskog meni govori da bi je skladatelj iz ovakvog svijeta sam povukao, s Istoka i Zapada

Komentara 17

DU
Deleted user
11:26 03.11.2022.

Nema gorih ljudi od onih koji ratne prilike i periodična političko - ideološka previranja navode kao uzroke i pretaču u završne odluke u interpretaciji umjetnosti. Mijenjanje repertoara zbog toga jer je Čajkovski bio Rus po nacionalnosti predstavlja novu razinu kr.....ma navodno moderne civilizacije. Po tome Wagnera nitko nikad više ne bi trebao slušati ni izvoditi, niti učiti o njemu i njegovim djelima u školama, zato što su ga nacisti preferirali u 2. svj. ratu i zato što se po njemu zove privatna vojna organizacija koja uz regularne trupe ruske vojske ratuje u Ukrajini. Jedini u povijesti koji je po takvim nakaradnim pokazateljima kreirao glazbeno - scenske predstave bio je A. H. Stvarno primjer za slijediti.

Avatar R2D2
R2D2
15:04 03.11.2022.

Petar Iljic Cajovski - je umro 1893., prije oktobarske revolucije, prije nastanka sssr-a, a inače je ukrajinac porijeklom, no to nas branimir baš i ne zna.

MT
mtintilinic
14:40 03.11.2022.

Za početak, Čajkovski je bio gay. Pa sad, ako to samo po sebi već nije u dovoljnoj opoziciji Putinovom režimu, onda ja stvarno ne znam... Tim više što je navedeni pokojan već više od 100 godina pa ga je uopće idiotski dovoditi u vezu s ratom u Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije