Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA ISTRAGA

Vojni avion srušio se na stambenu zgradu u Rusiji: Četiri osobe poginule, 25 ozlijeđenih

Vojni avion srušio se na stambenu zgradu u Rusiji
Screenshot/Twitter
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.10.2022.
u 18:26

Kremlj je objavio da je predsjednik Vladimir Putin obaviješten o događaju i da je zatražio da se pruži sva potrebna pomoć žrtvama. Naredio je ministru zdravstva i ministru za hitne situacije da odlete na lice mjesta.

Vojni zrakoplov srušio se na stambenu zgradu u Rusiji izazvavši veliku eksploziju. Zrakoplov se zabio u deveterokatnicu u Jejsku, gradu na obali Azovskog mora, preko puta grada Mariupolja.

Po izvješćima, četvero ljudi je poginulo, šestero je nestalo, a 10 je prevezeno u bolnicu zbog udisanja dima. Kako navodi TASS, ukupno 25 osoba je ozlijeđeno. Regionalni guverner Venjamin Kondratjev rekao je da je 17 stanova oštećeno.

Ministarstvo obrane Rusije potvrdilo je pad zrakoplova. Kako su naveli, bila je riječ o "trenažnom letu", a srušio se zrakoplov Su-34.

- Prema izvješću pilota koji su se katapultirali, uzrok pada zrakoplova bilo je zapaljenje jednog od motora tijekom polijetanja - prenosi Interfax priopćenje ruskog ministarstva. 

Fotografije i snimke, koje još uvijek nisu službeno potvrđene, šire se društvenim mrežama, a prikazuju požar i gust crni oblak dima iznad zgrade. Na jednoj od fotografija vidi se i padobran.

Ruski državni istražni odbor, koji se inače bavi težim zločinima, objavio je da je otvorio kaznenu istragu i poslao istražitelje na mjesto događaja.

Kremlj je objavio da je predsjednik Vladimir Putin obaviješten o događaju i da je zatražio da se pruži sva potrebna pomoć žrtvama. Naredio je ministru zdravstva i ministru za hitne situacije da odlete na lice mjesta.

Ključne riječi

Komentara 4

HR
hr76
19:49 17.10.2022.

Pravi pilot usmjeri avion prema nenaseljenom području pa se tek onda katapultira.

NI
nipos
22:25 17.10.2022.

" Karma je čudna stvar..." i brisan sam uz dodatak žutog kartona ...čudno

BA
Barba56
21:20 17.10.2022.

Ja nisam siguran , ali po zvukovima taj avion je bio pun streljiva , bombi , raketa ? Kom je to bilo namjenjeno ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije