Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVACI IZ PISMA Što je skupina od 26 javnih osoba napisala predsjedniku SDP-a

'Vodstvo stranke ne reagira na korupciju'

VL
Autor
Vojislav Mazzocco
09.07.2008.
u 19:48

"Pitamo se, poput mnogih drugih građana, prihvaćaju li uopće neki istaknuti socijaldemokrati i neke stranačke organizacije sustav vrijednosti određen modernošću, antifašizmom i demokracijom?", stoji u otvorenom pismu upućenom predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću i Glavnom odboru SDP-a.

Pismo je potpisalo 26 javnih osoba iz Zagreba, a inicijatori pisma su Dražen Lalić, profesor na Filozofskom fakultetu, te novinari Denis Kuljiš i Gordan Malić. Vjeru u SDP svima njima je poljuljala vladavina Milana Bandića glavnim gradom i sve afere koje je on u posljednjih nekoliko godina proizveo.

"Učestala upozorenja u javnosti vezana uz zloporabu javne službe i vlasti, primjerice za sudjelovanje u malverzacijama zemljištem, pogodovanje nekim poduzetnicima i davanje potpore akterima organiziranog kriminala, gradonačelnik i njegovi pobočnici uglavnom su ignorirali, a dosad ih nisu javno opovrgnuli", pišu Milanoviću.

Zabrinuo ih je koncert Marka Perkovića Thompsona, održan uz potporu gradonačelnika Milana Bandića, 30. svibnja na Trgu bana Jelačića, kada su se izvikivale fašističke parole i isticali ustaški simboli. Još više od samog koncerta zaboljelo ih je što presjednik i istaknuti članovi SDP-a nisu beskompromisno osudili koncert i zbivanja na njemu.

"Pokazatelj je to kako vodstvo stranke na državnoj razini sada nema odlučnosti i snage da slijedi temeljna načela SDP-a, što se odražava i u nereagiranju na dubinsku korupciju u Zagrebu", stoji u pismu. Potpisnici su na koncu pozvali Milanovića da jasno kaže prihvaća li još uvijek njegova stranka pravdu, poštenje, antifašizam i solidarnost kao svoje temeljne vrednote.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije