Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje

Vlasnika izgladnjelog psa policija kazneno prijavila zbog mučenja životinje

Foto: Privatni album
1/5
08.11.2017.
u 20:52

Utvrđeno je da je Antonio Legradi iz mjesta Sapci kod Slavonskog Broda psa kupio prije tri godine za 300 kuna

Dobio je novo ime, sada ga zovu Max. Spava u toplom, na krevetu, a i kosti ga više ne žuljaju kao prije dva tjedna kad je pronađen u Sapcima u blizini Slavonskog Broda.

I već prvog dana u domu Anite Serdar, u kojem se oporavlja od svega što mu se u životu dogodilo, Max je pokazao svu zahvalnost i dobrotu. Konačno ima nježnu ruku koja ga mazi, nije gladan i nije mu zima. I konačno više ne živi zavezan lancem.

– Polako se deblja i uživa. A kad se potpuno oporavi, čekaju ga cijepljenja i sve drugo što moramo obaviti – kaže nam volonterka Anita. I dok su se volonteri brinuli za Maxovo zdravlje, a istovremeno mu tražili i novi dom, polako se otkrivala priča čiji je pas i kako je došao u ovakvo stanje. Nakon dojave svjedoka koji su tvrdili da su tog psa još ljetos hranili u dvorištu kuće u Sapcima, ali da je uz njega u istom dvorištu bio još jedan pas, sve je prijavljeno policiji i veterinarskoj inspekciji.

Foto: Robert Demo

Što su učinili nakon prijave i jesu li pronašli drugog psa, pitanja su koja smo poslali veterinarskoj inspekciji, ali i Policijskoj upravi brodsko-posavskoj.

– Po zaprimljenoj dojavi policija je u Sapcima provela izvide na okolnosti kaznenog djela 'ubijanje ili mučenje životinje' (čl. 205 st. 3 KZ-a). Utvrđeno je da je vlasnik psa Antonio Legradi (r. 1992. g) iz mjesta Sapci. kbr. 154/B. Navedenog psa kupio je prije otprilike 3 godine za 300 kuna – navodi se u odgovoru PU, koja je protiv vlasnika proslijedila i kaznenu prijavu odvjetništvu te izvješće Veterinarskoj inspekciji u Slavonskom Brodu. U istom odgovoru navode kako je utvrđeno da je drugog psa, belgijskog ovčara, prije otprilike 7 godina kupio Antun Legradi, Antoniov otac. No, pas se prije nekoliko tjedana otrgnuo s lanca i pobjegao dok nikog nije bilo kod kuće. Gdje je sada pas Antonio Legradi nije im znao reći.

Foto: Robert Demo

 

Ni nakon ponovljenog upita iz Ministarstva poljoprivrede nismo dobili odgovore na postavljena pitanja pa tako ne znamo ni što piše u policijskom izvješću koje im je poslano, a ni što će i hoće li išta poduzeti protiv neodgovornih vlasnika.

 

Ključne riječi

Komentara 6

NA
Narcis660
23:12 08.11.2017.

Mada mozda zvuci grubo al zelim od srca iste muke da prozive kao i te jadne neduzne zivotinje!!!Nemani od ljudi mrzim sto pripadam ljudskoj vrsti upravo zbog ovakih idiota!!!!Tuzno na sta je sve spremna i dokle ici pogana ljudska svjest!!!!

MI
Milkica
21:47 08.11.2017.

Je, je, pobjegao je, baš sad. Možeš si misliti.

KE
kelab
03:32 09.11.2017.

Kucni ljubimci nisu bas za svakoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije