Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje životinja

Ulicama teturaju izgladnjeli psi, pronalaze ih na prometnicama i u kutijama

Foto: Privatni album
1/8
20.10.2017.
u 22:25

Volonteri iz Slavonskog Broda, grada u kojem još uvijek nema skloništa, u samo jednom danu zbrinuli su šest štenadi ostavljenih na gradskim ulicama

Slučajan pogled i ljudi koji nisu okrenuli glavu spasili su mu život. Na njegovom tijelu može se izbrojiti svako rebro, pun je buha i rana od vlastitih kosti na koje se nažuljao.

Kako uopće stoji na nogama, pitali su se svi koji su vidjeli sliku psa pronađenog u Sapcima u blizini Slavonskog Broda.

– Bio je kod veterinara, to je staford koji ima samo 13 kilograma. Čudili su se kako je uopće i živ. Iscrpljen je i gladan, a mora jesti pomalo i više puta dnevno – kaže Maja Čorak, volonterka iz Slavonskog Broda koja je na svojem Facebook profilu objavila sliku psa i pozvala upomoć.

Gdje je do danas bio i otkud je došao nitko ne zna, kako nije čipiran ne zna se ni čiji je. Pronađen mu je privremeni smještaj, a njegovom oporavku nadaju se i potencijalni udomitelji. Što mu treba i kako se oporavlja možete pratiti na FB-u.

Foto: Robert Demo

I dok svi govore o novom Zakonu o zaštiti životinja i broje dane do njegova stupanja na snagu, volonteri iz Slavonskog Broda svaki dan pronalaze sve više zlostavljanih i napuštenih životinja. Samo dan prije na ulici je pronađena zgažena kujica preko koje je prešlo bezbroj automobila. Bila je još živa kad ju je lupio auto, ali nitko se nije zaustavio da joj pomogne. U jednom od dvorišta, iz kojeg su volonteri već spašavali pse, s lanca je pušten pas koji ima duboku ranu na vratu. Vlasnik se vjerojatno nada da će izići na ulicu i da se više neće vratiti. Sve je prijavljeno i veterinarskoj inspekciji.

Na gradskim prometnicama u samo jednom danu pronađeno je šest štenadi. Gdje ih smjestiti, pitaju se volonteri u čije domove ne stane više niti jedan pas ni mačka. Hrane ih svojim novcem, liječe, cijepe i čipiraju. A davno najavljeno sklonište još uvijek nije otvoreno. Može li novi zakon to preko noći promijeniti? Hoće li oni koji ga trebaju provoditi konačno početi raditi svoj posao? I ono najvažnije – do kada će stanovnici Slavonskog Broda i njegove okolice, ali i cijele Hrvatske, štititi zlostavljače životinja?

Ključne riječi

Komentara 14

NA
narcis660
23:13 20.10.2017.

Ja jednostavno nemogu protiv sebe i suze aama teku uvijek kad ovako sta procitam.Nerazumijem zasto netko ima nagon da zlostavlja i muci jadnu zivotinju koja je nemocna da se obrani od monstruma.Shvacam da svi nemoraju voljeti pse ali cemu mucenje ?Zelim im od srca da se isto tako pate ma koliko.ovo ruzno zvucalo.Stidim se sto pripadam ljudskoj vrsti upravo zbog ovakih nemani Zalosno !!!!!

Avatar kenshi
kenshi
23:11 20.10.2017.

Primitivne i opljačkane države nemogu funkcionirati i prve žrtve su uvijek naj slabiji a u ovom slučaju su to životinje. Nažalost u Hrvatskoj ništa ne štima i neće dok se bezobrazni politčari i bahati tajkuni brinu samo za sebe i u kombinaciji s neškolovanom, nekulturnom i neodgojenom bagrom oni nam priređuju ovakve ekcese o kojima čitamo u novinama.

LU
lulu58
23:54 20.10.2017.

a sto je sa azilom za pse u Sl..Brodu?Sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije