Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mihovljan

Policija pronašla počinitelja i zakopano tijelo ubijenog psa

Foto: Thinkstock
19.07.2017.
u 14:47

U pripćenju objavljenom na stranicama Policijske uprave međimurske navodi se da je osumnjičenoj osobi oduzeto registrirano lovačko oružje i streljivo

Policijska uprava međimurska na svojim je stranicama objavila da je pronađena osoba koja je u subotu, 15. srpnja, ubila psa u polju u blizini Mihovljana.

Iako smo policiji poslali upit vezan uz isti događaj još istu večer, odgovor nismo dobili. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

– Policijska uprava međimurska u subotu, 15. srpnja zaprimila je obavijest građana koji su u polju u blizini Mihovljana oko 18 sati čuli pucanj najvjerojatnije iz vatrenog oružja, te potom vidjeli mušku osobu koja je prišla nepoznatom psu i odnijela ga u nepoznatom smjeru. Osumnjičena osoba je pronađena, te je od nje oduzeto registrirano lovačko oružje s pripadajućim streljivom. Nedaleko mjesta događaja pronađena je zakopana strvina psa koju su preuzeli djelatnici Bio instituta radi provođenja razudbe, odnosno utvrđivanja uzroka smrti. Nakon izvršene razudbe, slijedi nadopuna i klasifikacija događaja – piše u objavi.

Na naše pitanje što će policija poduzeti u ovom priopćenju nema odgovora. No, ono što je neupitno, a vidljivo je i iz policijske objave, pas je ubijen iz registriranog lovačkog oružja, što znači da je riječ o lovcu. Hoće li i kako reagirati lovačko društvo čiji je član? Jer, osim što je lovac pucao u području u kojem je lov zabranjen, vjerojatno je da za to nije imao ni potrebne dozvole. A osim kršenja lovačkih pravila, osumnjičeni bi mogao odgovarati i za bezrazložno ubojstvo psa, što je kazneno djelo za koje može dobiti i do godinu dana zatvora.

Ključne riječi

Komentara 13

BO
Bongos
16:34 19.07.2017.

Tko bi nego lovac... najveci licemjeri koji pod izgovorom o "brizi" za zivotinje tamane sve pred sobom. I to iz zabave.

BE
BeroII
17:25 19.07.2017.

A što su onda oni koji uzgajaju piliće, svinje telad i sve to za klanje? ? ? I još ih drže u zatvorenom tako da im ne mogu pobjeći, da ih ne moraju "loviti", da i ne daju apsolutno nikakvuvu šansu za preživljavanje? ? ? Onda su oni ratni zločinci,.

OB
ObrenM
17:08 19.07.2017.

Treba li kazniti "novinare" koji kriju casno ime necovjeka ili je u pitanju pripadnost nekoj povlastenoj stranci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije