Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepoštivanje odluke

Vlasnica kafića gostima posluživala kavu, policija zapečatila kafić

Ilustracija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
10.04.2020.
u 14:24

U okviru redovnih aktivnosti na provjeri poštuju li se odluke Stožera civilne zaštite, policija je oko 13 sati iz jednog kafića u Taru čula razgovor

Istarska policija će Državnom inspektoratu prekršajno prijaviti 47-godišnju vlasnicu kafića u mjestu Tar na poreštini koja je u četvrtak gostima posluživala kavu, unatoč zaštitnoj mjeri zatvaranja ugostiteljskih objekata s ciljem sprječavanja širenja pandemije koronavirusa.

Iz policije su u petak priopćili kako su, u okviru redovnih aktivnosti na provjeri poštuju li se odluke Stožera civilne zaštite, oko 13 sati iz jednog kafića u Taru čuli razgovor.

Ušavši u taj objekt za šankom su zatekli 47-godišnju vlasnicu koja je troje gostiju za stolovima poslužila kavama.

"Budući da je ugostiteljski objekt bio otvoren, a što je suprotno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja Stožera civilne zaštite RH, policija će o počinjenom prekršaju obavijestiti Državni inspektorat", ističu u policiji.

Inače, kazne za nepoštivanje odluke o zatvaranju ugostiteljskih objekata radi suzbijanja širenja virusa su prvo pečaćenje objekta na 30 dana, odnosno sve dok je na snazi odluka Stožera.

Zatim slijede i novčane kazne od pet tisuća kuna za odgovornu pravnu osobu i tri tisuće za fizičku.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
14:27 10.04.2020.

Dok se objekti ne počnu plijeniti, ništa od reda.

DH
dalibor.hren
17:38 10.04.2020.

Koliko godina će dobiti vlasnica? Ili ćem i za nju sakupljati milodare?

Avatar Antikomunist
Antikomunist
16:49 10.04.2020.

Zašto policija ne obilazi i kažnjava pijance ispred malih trgovina danas ih oko dvadeserak lokalo ispred

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije