Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRZAVICE

Vlada: Nije bilo orkestriranog napada na Rohatinskog

rohatinski
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
Autori: Nikola Sever Šeni, Ivana Barišić
14.03.2010.
u 16:01

Nikakva sukoba, nesuglasica, a pogotovu ne orkestrirana napada iz Vlade nije bilo – kazao je Zlatko Mehun, glasnogovornik Vlade. J. Kosor se zaklinje u dobru suradnju.

Prijateljskim upozorenjem, kako je rekao, danas je Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora i HDZ-a, iz Osijeka uzvratio guverneru Hrvatske narodne banke Željku Rohatinskom koji je u intervjuu za dnevne novine kazao da “ako Vlada stoji iza napada na HNB, suradnja nije moguća”.

– Treba biti suradnje s vladajućom strankom i koalicijom na vlasti i ona mora biti malo elastičnija i bolja te s manje žalaca – kazao je Šeks te istaknuo kako očekuje da se suradnja vladajućih i HNB-a podigne na višu raznu.

S druge strane, glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun kaže kako nema problema u suradnji Vlade i guvernera Rohatinskog.

– Nikakva sukoba, nesuglasica, a pogotovu ne orkestrirana napada iz Vlade nije bilo – kazao je Mehun i zaključio: – Nema potrebe ni za kakvim trzavicama. Nikakva sukoba između Vlade i HNB-a nema. Ipak, na početku ožujka upravo je HDZ-ov predsjednik saborskog Odbora za financije Goran Marić sasuo niz kritika na rad HNB-a. To nije bilo prvi put. Marić je Rohatinskog bujicom kritika sa saborske govornice napao, uime Kluba zastupnika HDZ-a, prije dvije godine, u ožujku 2008. Tada je, međutim, Ivo Sanader bio u prilično otvorenu ratu s HNB-om te je guvernera optuživao da premalo pomaže u borbi protiv inflacije. Sadašnja se premijerka Jadranka Kosor danas zaklinje u dobru suradnju, pozitivno ozračje i prijateljske razgovore zbog odlične suradnje.

Komentara 24

Avatar miletiml
miletiml
23:21 14.03.2010.

ajde seks ne seri bez veze znamo mi ko si ti i sto bi vi sve ucinili samo da ostanete na vlasti bolje ti je da mislis kako da skines koju kilu jer ce cobanko biti mrsav za tebe da umirovljenici znaju kolko ste vi odojaka satrali rassesnastcetvorili bi vas a znamo mi za koga radi i rohatinski

Avatar ljutatrava
ljutatrava
16:21 14.03.2010.

..naj bolje da pustite Protegu iz Remetinca i mjesto Rohatinskog ga postavite na čelo HNB-krah HNB je zagarantiran a onda možete po svjetu po kredite-i samo kažete da EU ili EK tako kaže..i nema nikakvih problema,kradete i pljačkate dalje!

MA
maca
20:41 14.03.2010.

Vladi je potrebna stručnost Rohatinskog, toga su sigurno svjesni, pa ne vjerujem da postoji ikakav napad. Svi znamo koliko je hnb imao utjecaja na monetarnu stabilnost a što je i dalje neophodno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije