Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najava restrikcija

Viktor Orbán: Od 1. rujna nema više odlaska na more u Hrvatsku

Foto: PIXSELL
24.08.2020.
u 13:37

Hrvatska pokušava spasiti svoju turističku sezonu pa nam redovno šalju svoje podatke, a oni ne izgledaju puno bolje od napisa iz medija, kazao je mađarski premijer

Ostalo je još nekoliko dana ljetnih praznika i savjetujem svima koji žele i imaju priliku otići na more, da to učine odmah jer će od 1. rujna ponovno biti uvedene restrikcije na putovanja u države južno od Mađarske.

Otkrio je to mađarski premijer Viktor Orbán u današnjem razgovoru za mađarski radio i time, bez da je izrijekom naveo Hrvatsku, neizravno najavio stavljanje i naše države na crvenu listu uoči početka školske godine.  

- Ne želim se miješati u osobne odabire životnog stila, navika i planova za odmor Mađara, ali s dužnim poštovanjem i oprezom, molim sve da ne organiziraju putovanja ili rezerviraju odmor u državama južnijim od Mađarske i da se ne smatraju turistima jer će to biti protivno zaštitnim mjerama na granicama - kazao je Orbán.

Mađarski premijer napomenuo je kako se u  ocijeni situacije u pojedinim zemljama, pa i Hrvatskoj, ne vode medijskim informacijama, već su uspostavili izravan kontakt s Austrijancima i Hrvatima.

- Hrvatska pokušava spasiti svoju turističku sezonu pa nam redovno šalju svoje podatke, a oni ne izgledaju puno bolje od napisa iz medija. Situacija se u većini država pogoršava u usporedbi s Mađarskom. Upozorenje da uvoz zaraze predstavlja najveću prijetnju Mađarskoj ne samo da je valjano, već i valjanije nego prije. 

Točno je da traje ljeto i da su ljudi na odmoru, ali će ono uskoro biti gotovo i  počet će škola, a za obitelj je najvažnije da škola i vrtić normalno funkcioniraju - objasnio je mađarski premijer.


Orbán je, kao i mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó, viđen kako provodi godišnji odmor na jahti u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 65

AH
ahstovasmrzim
15:46 24.08.2020.

Kako to da u naslovu nema "a evo i zasto"?

SC
schwertransport
13:43 24.08.2020.

A je nas zeznuo!

KA
kajbiti
17:05 24.08.2020.

Taman dok mu zavrsi godisnji, na Hvaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije