Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Viktor Orbán: Od 1. rujna nema više odlaska na more u Hrvatsku

Hrvatska pokušava spasiti svoju turističku sezonu pa nam redovno šalju svoje podatke, a oni ne izgledaju puno bolje od napisa iz medija, kazao je mađarski premijer
24. kolovoza 2020. u 13:37 65 komentara 30222 prikaza
Foto: PIXSELL

Ostalo je još nekoliko dana ljetnih praznika i savjetujem svima koji žele i imaju priliku otići na more, da to učine odmah jer će od 1. rujna ponovno biti uvedene restrikcije na putovanja u države južno od Mađarske.

FILE PHOTO: EU leaders summit in Brussels Mađarski premijer Orban poručio 'više Balatona, manje Jadrana' pa krstario s prijateljima po našoj obali

Otkrio je to mađarski premijer Viktor Orbán u današnjem razgovoru za mađarski radio i time, bez da je izrijekom naveo Hrvatsku, neizravno najavio stavljanje i naše države na crvenu listu uoči početka školske godine.  

- Ne želim se miješati u osobne odabire životnog stila, navika i planova za odmor Mađara, ali s dužnim poštovanjem i oprezom, molim sve da ne organiziraju putovanja ili rezerviraju odmor u državama južnijim od Mađarske i da se ne smatraju turistima jer će to biti protivno zaštitnim mjerama na granicama - kazao je Orbán.

Mađarski premijer napomenuo je kako se u  ocijeni situacije u pojedinim zemljama, pa i Hrvatskoj, ne vode medijskim informacijama, već su uspostavili izravan kontakt s Austrijancima i Hrvatima.

Mađari raskrinkali svog ministra NIJE POSLUŠAO ORBANA Mađarski ministar objavio da rješava krizu, a zapravo krstario Jadranom na luksuznoj jahti

- Hrvatska pokušava spasiti svoju turističku sezonu pa nam redovno šalju svoje podatke, a oni ne izgledaju puno bolje od napisa iz medija. Situacija se u većini država pogoršava u usporedbi s Mađarskom. Upozorenje da uvoz zaraze predstavlja najveću prijetnju Mađarskoj ne samo da je valjano, već i valjanije nego prije. 

Točno je da traje ljeto i da su ljudi na odmoru, ali će ono uskoro biti gotovo i  počet će škola, a za obitelj je najvažnije da škola i vrtić normalno funkcioniraju - objasnio je mađarski premijer.


Orbán je, kao i mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó, viđen kako provodi godišnji odmor na jahti u Hrvatskoj.

Plodine
Boravak u prirodi
Roditelji, pažnja! Uz ove savjete vaša djeca će uživati, a vi popiti kavu na miru
Život s dijabetesom
Sve više Hrvata boluje od ove bolesti. Doktorica otkriva što bismo trebali poduzeti!