Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE POSLUŠAO ORBANA

Mađarski ministar objavio da rješava krizu, a zapravo krstario Jadranom na luksuznoj jahti

Mađari raskrinkali svog ministra
Foto: Screenshot/Twitter
18.08.2020.
u 14:37

Mađarski premijer Viktor Orban je početkom srpnja, zabrinut rastom broja zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, poručio svojim građanima da se više odmaraju na Balatonu, a manje na Jadranu. Njegov ministar ga, čini se, nije poslušao.

Kako izvještava mađarski portal Atlatszo, jedan od rijetkih preostalih nezavisnih medija, mađarski ministar vanjskih poslova u protekla 24 sata objavio je čak dvije fotografije na kojima je prikazan kako zabrinuto rješava spor u Bjelorusiji. 

Na jednoj tvrdi kako je razgovarao s ministrima vanjskih poslova baltičkih zemalja, potom s premijerom Orbanom, dok na drugoj objavljuje da se oko rješavanja bjeloruske krize angažirao i kroz razgovore s visokim predstavnikom EU za vanjske poslove Josepom Borrellom te njemačkim kolegom Heikom Maasom.

U nedjelju, 16. kolovoza, ovaj portal je fotografirao ministra na luksuznoj jahti u vlasništvu malteške offshore tvrtke u vlasništvu poduzetnika Laszla Szijja, vlasnika velike građevinske tvrtke Dunaaszfalt koji je zahvaljujući bliskim vezama s vlašću Viktora Orbana dogurao do četvrtog mjesta na Forbesovoj listi najbogatijih Mađara.

Vlasnik spomenute jahte Lady MRD malteška je offshore tvrtka L&L Charter pod kontrolom spomenutog mađarskog biznismena, a kako podsjeća Atlatszo, više puta ju je koristio i sam Orban, nakon što bi na hrvatsku obalu stigao luksuznim privatnim zrakoplovom registriranim u Austriji.

Jahta je između 8. i 11. kolovoza bila usidrena u šibenskoj luci, odakle je 12.8. otplovila u blizinu splitske zračne luke, gdje Atlatszo pretpostavlja da ju je preuzela posada koja je prevozila Szijjarta.

Ministar vanjskih poslova i njegova obitelj uputili su se na Vis, a s najudaljenijeg hrvatskog otoka otplovili su prema Kornatima, da bi u nedjelju tijekom dana s otoka Žut ponovno krenuli prema Splitu.

Mađarski portal tvrdi kako je posada broda bila vidno zatečena pojavom gumenjaka s kojega su fotografirali Szijjarta i njegovu suprugu, te kako su tek nakon 5 minuta brzo napustili Kornate.

Mađarski premijer Viktor Orban je početkom srpnja, zabrinut rastom broja zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, poručio svojim građanima da se više odmaraju na Balatonu, a manje na Jadranu. Njegov ministar ga, čini se, nije poslušao.

Ključne riječi

Komentara 8

MX
Mister X
14:53 18.08.2020.

Mađarski ministar objavio da rješava krizu, a zapravo krstario Jadranom na luksuznoj jahti, Voli da dokaže da može i on od doma ili iz sigurne države da radi svoj posao ne mora biti sa drugima i izlagati se infekciji .i . Javi se ako ga baš zatrebaju iz vlastite karantene . Koga to smeta ili koga je to briga ? Pa nije on doktor da mora biti tamo jer če neko krepati a njega nema tamo da to sazna u Mađarskoj . Kad dobije izveštaj donese mudru odluku kao i svi ostali svi zaostali . Maske ne koriste nikome, ali zato ih morate svi nositi..

DU
Deleted user
16:36 18.08.2020.

"... jedan od rijetkih preostalih nezavisnih medija..." Oko 60% interneta u HU pripada "nezavisnim" medijima.

AN
anthropos
16:49 18.08.2020.

Kritike bez podloge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije