Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Lokalni izbori 2021.

Vijećnik iz afere 'kaj bi štel': Pekel sam vam pizze, popravljao internet, sad me izaberite za gradonačelnika

"I kad me se već pitalo, da onda i odgovorim - ja dobro znam kaj bi štel"
25. ožujka 2021. u 18:11 11 komentara 2742 prikaza
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

U Oroslavju sam odrasel, tu sam provel mladost. Pekel sam vam pizze. Na raznim kulturnim manifestacijama sam vam pjeval i sviral. Trenutno sam vam na raspolaganju kao tehničar koji vam popravlja internet i telefon - tim riječima započinje svoje predstavljanje u predizbornom spotu Viktor Šimunić, novi kandidat u utrci za gradonačelnika Oroslavja.

Emil Gredičak Tušek nudio javne funkcije šimuniću Gradonačelnik Oroslavja koji je tajno snimljen s Tušekom vratio se u klijet i zasvirao

Podsjetimo, ovaj nezavisni vijećnik u fokus hrvatske javnosti došao je nedavno nakon što je razotkrio kako se javne funkcije dijele u klijetima, te tako pomrsio račune Žarku Tušeku, koji je zbog te afere podnio ostavku na mjesto šefa HDZ-ove županijske organizacije.

Šimunić, o čijem smo osebujnom životnom putu nedavno pisali, objavio je danas i spot za kampanju.

- Već jen cajt zalažem se za promjene u sustavu lokalne samouprave. Istraživanja su mi prepoznata i uvažena od javnosti i struke. Mijenjal se zbog njih i zakon pa su vijećničke naknade u Hrvatskoj barem ograničene. Nije ni to za hititi, ali smatram da svojem gradu mogu dati puno više od toga - nastavlja Šimunić u spotu, a nakon toga referira se i na famozno pitanje "kaj bi ti štel", koje su mu postavili u klijeti.

Premijer Plenković dao izjavu za medije nakon sjednice Vlade 'NE ZNAM KAKO SE TO TUŠEKU DOGODILO' Plenković: Pogriješio je. Bez ikakve konzultacije s nama. Radari u klijetima ne funkcioniraju baš

- I kad me se već pitalo, da onda i odgovorim - ja dobro znam kaj bi štel. Štel bi da su svi zahtjevi i potreba građana javno dostupni, popisani i da se rješavaju po prioritetima, a ne prek veze. Štel bi da se vas pita u kojem smjeru hoćete vidjeti razvoj grada i na kaj se budu vaši penezi trošili. Štel bi da vijećnici daju dobronamjerni doprinos svojem gradu i da se ti penezi od naknada pametnije iskoriste. Štel bi da morete naše sjednice gledati uživo prek interneta. Štel bi da čovjeku v našem gradu ne treba veza da bi neke zbavil, nego da svatko dobije ono kaj mu i pripada i da nije zadnja rupa na svirali - kaže Šimunić, te završava pozivom sugrađana da izađu na izbore i podrže njegovu viziju izgradnje "Oroslavlja 2.0".

 

HUO
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI
Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika
  • mica1111:

    Bože,to je onaj kaj snima ljude dok s njima pije kapljicu u kleti. Snima razgovor pa ih objavljuje urbi et orbi. Pa njemu je bolje da ode u režisere. I nek s najde curu. Ako se i ona ne uplaši tajnog snimanja!

  • burza:

    Ha ha kaj si ih potkupljival sa postavljanjem interneta da bi sad za tebe glasali korupcija na mala vrata

  • Kakodane:

    Po ovome tipu se vidi da cjepiva nisu učinkovita.