Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unutarstranački izbori

Boris Miletić neće se više kandidirati za predsjednika IDS-a

Boris Miletić postao istarski župan, IDS ostao bez Pule i Pazina
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/3
08.06.2021.
u 21:48

- Kao svaki odgovoran lider, preuzimam odgovornost za rezultate izbora. Nismo ostvarili rezultat kakav smo očekivali. IDS ima odgovornost i obavezu koja je veća od političke, a to je odgovornost prema Istri - kazao je Miletić

Na večeras održanoj tematskoj sjednici Predsjedništva IDS-a o lokalnim izborima, članice i članovi predsjedništva IDS-a raspravljali su o rezultatima završenih lokalnih izbora.

Rezultati izbora ispod su očekivanja i mogućnosti IDS-a, no IDS je i dalje najjača stranka u Istri, dvostruko jača od drugih opcija. IDS je u svojoj dugogodišnjoj povijesti više puta pokazao da zna slušati, mijenjati se i rasti. To će napraviti i ovoga puta, priopćeno je iz te stranke nakon sjednice.

Članovi predsjedništva dali su punu podršku predsjedniku IDS-a da mandat odradi do kraja. Isto tako, članovi predsjedništva u sljedećih nekoliko mjeseci zajednički će definirati pravce daljnjeg razvoja stranke. U svim podružnicama IDS-a održat će se skupština, koja po Statutu IDS-a slijedi nakon svakih lokalnih izbora. Svi svi članovi moći će se izjasniti o povjerenju predsjedništvu podružnice.

Temeljem stranačkog Statuta, provest će se i redovni unutarstranački izbori za mandatno razdoblje 2021. – 2025., čiji je rok za dovršetak 15.09. Boris Miletić istaknuo je da time završava njegov drugi mandat na čelu IDS-a i da se više neće kandidirati za predsjednika stranke.

- Kao svaki odgovoran lider, preuzimam odgovornost za rezultate izbora. Nismo ostvarili rezultat kakav smo očekivali. IDS ima odgovornost i obavezu koja je veća od političke, a to je odgovornost prema Istri. Moja odluka u tom kontekstu je jedina ispravna.  Kao župan bit ću potpuno posvećen razvoju Istre, jačanju našeg regionalnog statusa i provođenju novih politika! - rekao je Miletić.

To znači da će IDS uskoro dobiti novog predsjednika stranke.

 

>> VEČERNJI TV Mamić i Bagić: Možemo! pobjednik, HDZ-u jako dobar rezultat, IDS u krizi

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kavranbird
22:14 08.06.2021.

Šteta, a tako puno je učinio taj sin JNA oficira koji je prijetio da će bombardirati Arenu, koji je sa IDS mafijom opljačkao Uljanik, brojne tvrtke, privatizirao za svoje kriminalce poput Jakovčića sve što je valjalo od nekretnina Istre, hrvatskii narod pretvorili u nacionalnu manjinu Istre...

ZB
Zoki-Bijela
22:33 08.06.2021.

Sinti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije