Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Lokalni izbori 2021.

Miletić predao Zoričiću dužnost gradonačelnika: Na raspolaganju je 164 mil kn gradskog proračuna, tvrtki i ustanova

Sada ćemo se posvetiti izvješću i vjerujem uskoro nastaviti raditi. Još jednom zahvaljujem gospodinu Miletiću na dosadašnjem radu i vjerujem da ćemo i ubuduće na neki način surađivati – kazao je Filip Zoričić preuzimajući dužnost gradonačelnika
04. lipnja 2021. u 12:43 1 komentara 922 prikaza
Primopredaja vlasti u Puli
Foto: Grad Pula
Pogledajte galeriju 1/10

U prostorijama pulske Komunalne palače danas je održana primopredaja izvršne vlasti na kojoj je dosadašnji gradonačelnik Boris Miletić predao dužnost novoizabranom gradonačelniku Pule Filipu Zoričiću, poručuju iz Grada.

Tomašević: Dobili smo 2000 stranica različitih izvješća, mogu reći da financijsko stanje nije dobro PREUZIMANJE VLASTI Tomašević: Dobili smo oko 2 tisuće stranica izvješća, financijsko stanje nije dobro

Primopredaji dužnosti gradonačelnika prisustvovali su dosadašnji zamjenici gradonačelnika Robert Cvek i Elena Puh Belci, pročelnici upravnih odjela Grada Pule, novoizabrana zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić sa suradnicama te zamjenik gradonačelnika iz redova talijanske nacionalne manjine Bruno Cergnul.

- Želim se zahvaliti svom timu na dosadašnjoj suradnji, čestitati novom gradonačelniku Pule Filipu Zoričiću i zaželjeti mu puno uspjeha u radu. Mi smo detaljno pripremili stanje svih gradskih projekata, gradskih ustanova i gradskih trgovačkih poduzeća. Ono što s ponosom mogu reći je da preko 164 milijuna kuna gradskog proračuna, trgovačkih društava i javnih ustanova stoji na raspolaganju. Samo u gradskom proračunu stoji 47 milijuna kuna. Broj gradskih djelatnika je 179, a u čitavom sustavu 1495. Mislim da smo napravili puno toga za ovaj grad i gospodinu Zoričiću bit će ljepši izazovi nego što su to bili 2006. godine kada je grad plavio, kada nije bilo kanalizacije i kada smo imali eksploziju plina. Vjerujem da je došlo vrijeme da se može pozabaviti ljepšim temama kao što je uređenje grada - rekao je sada već bivši gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Novoizabrani gradonačelnik Pule Filip Zoričić prilikom preuzimanja dužnosti gradonačelnika zahvalio je dosadašnjem gradonačelniku Borisu Miletiću na dosadašnjem ustrajnom radu.

- Mi ćemo kao nova uprava nastaviti započete projekte, analizirati situaciju, vjerujem da ćemo biti kooperativni, surađivati i biti na dispoziciji medijima i raditi sve ono što je dobro. Sada ćemo se posvetiti izvješću i vjerujem uskoro nastaviti raditi. Još jednom zahvaljujem gospodinu Miletiću na dosadašnjem radu i vjerujem da ćemo i ubuduće na neki način surađivati – kazao je Filip Zoričić preuzimajući dužnost gradonačelnika.

Požega: Predsjednik Zoran Milanović na polaganju prisege 30. naraštaja ročnika rasprava oko proslave Oluje HDZ objavio snimku Milanovićeva pada s oklopnog vozila: 'Prekaljeni ratnik pribjegava lažima...'

Pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić tom je prigodom podsjetio kako je Boris Miletić na čelu Pule bio je punih 15 godina, od 29. lipnja 2006. godine do 3. lipnja 2021. godine te rekao kako će biti zapamćen kao jedan od najdugovječnijih gradonačelnika u modernoj povijesti Grada. Osim dužnosti gradonačelnika, u tri mandata obavljao je i dužnost saborskog zastupnika i to u šestom, osmom i devetom sazivu Sabora.

- Dokumentacija koju danas predajemo novoizabranom gradonačelniku Filipu Zoričiću sadrži informacije o započetim projektima, informacije o planiranim projektima, financijskom stanju Grada, izvještaj lokalnog koordinatora za strateško planiranje, izvještaj o broju zaposlenih, kao i prikaz poslovanja trgovačkih društava i ustanova čiji je vlasnik/suvlasnik, odnosno osnivač Grad Pula te vjerujem da smo

obuhvatili sva područja kako bi novi gradonačelnik dobio prvi uvid o stanju, poslovanju i financijama sustava Grada Pule – kazao je A. Matić.

Damir Jugo o rezultatima lokalnih izbora: Vidjet ćemo koliko će zapravo Tomašević uspjeti žonglirati i balansirati među svim tim interesima

piton
Uhvaćen trenutak
Nevjerojatna scena iz divljine: Piton je kao od šale progutao krokodila...
Logitech
Istražili smo
Evo što niste znali o mišu i tipkovnici
  • sanikol:

    Miletiću. Zar misliš da je jako pametno i pohvalno da nisi potrošio taj novac za napr. dječji vrtić ili kakav starački dom.