Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE ZNAM KAKO SE TO TUŠEKU DOGODILO'

Plenković: Pogriješio je. Bez ikakve konzultacije s nama. Radari u klijetima ne funkcioniraju baš

Premijer Plenković dao izjavu za medije nakon sjednice Vlade
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
26.01.2021.
u 14:54

Ne vidim koja bi mogla biti politička poveznica transforme s njim. Tušek je pogriješio, komentirao je Plenković

Premijer Andrej Plenković nakon sastanka parlamentarne većine obratio se javnosti te je komentirao situaciju Žarka Tušeka, šefa krapinsko-zagorskog HDZ-a kojeg optužuju za pokušaj političke trgovine.

- Ovo se nije smjelo dogoditi. Treba vidjeti detaljno što je sve izgovoreno i na koji način kako bi se iole pošteno informirao. Ja se sad informiram. Osim što sam kao i svi uočio da je dobio propusnicu na jedan bizaran način pa je župan Kolak govorio da je to bila pogreška. Toga se sjećam - kazao je. 

Premijer je dodao da bi zapamtio da je bilo samo to, a ne i ostalo. 

- Ne znam što je Tušek radio s njim na sastanku. Ne znam ni koji su vid suradnje mogli dogovarati - dodao je. 

 

– Sve ćemo razmotriti. Nisam siguran da tu ima nekih velikih temelja za neku vrstu odgovornosti. Obzirom da se radi o snimci, da je razgovor vođen bez ikakve konzultacije s nama. Radari u klijetima ne funkcioniraju baš, nema signala. Gotovo mi je nevjerojatno da se takvo što dogodilo Ne vidim koja bi bila politička poveznica s gospodinom s kojim se sastao – rekao je Plenković.

– Tušek sigurno ostaje u Krapinsko-zagorskoj županiji. To je bila jedna gruba pogreška, ne znam kako mu se to dogodilo, da ode na sastanak i završi ovako kako je završilo. Ne ulazim u namjere gospodina koji je mamio i njega i gradonačelnika Oroslavja – kazao je Plenković.

Odbacio je optužbe oporbe oko sličnosti sa slučajem Sabom. Podsjetio je da je Tušek u toj županiji ustvari oporba: - On niti ne može utjecati na neke procese. 

Pretpostavlja da su se mogli dogovarati oko neke buduće suradnje, no i da je osoba koja je došla snimati nije imala namjeru suradnje

- Ja sam razgovarao s gospodinom Tušekom kad sam saznao što se zbiva prije njegove konferencije. Ja sam razumio da on nije došao trgovati utjecajem na bilo koji način, već je to karikirao - kazao je i napomenuo kako se čuje da se Tušeka navodi na to. 

Premijer je kazao kako je snimka bila napravljena s predumišljajem: - To je jasno kao dan. On je ispao naivan i pogriješio je

- Prije dva mjeseca ponovno je izabran na svoju funkciju. On nije prestar. Ovako nešto mu se nije smjelo dogoditi - kazao je premijer na kraju konferencije. 

Podsjetimo, Viktor Šimunić, nezavisni vijećnik grada Oroslavja tvrdi kako ga je lokalni HDZ pokušao kupiti u zamjenu za podršku nudeći mu razne funkcije u gradu, ali i obećavajući mu pomoći u kampanji. Žarko Tušek rekao je da to nije istina nakon čega je on u javnosti pustio snimku iz zagorske kleti gdje su prije desetak dana održali sastanak.

Andrej Plenković: "Izvanredna je mobilizacija cijelog hrvatskog naroda, naših susjeda i dijaspore"

Komentara 97

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
15:05 26.01.2021.

Kada je Sabo nešto nudio strpali su ga u zatvor, ovaj vjerodostojni Plenković me svakim danom sve više oduševljava...

YO
youme123456
15:04 26.01.2021.

POGREŠKA? očekujem minimalno 8 mjeseci guljenja u bajbukani kao što je gulio sabo

WA
walker
15:04 26.01.2021.

Vjerodostojno. To javnost mora znat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije