Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bit će savjetnik

Lovrić podnio ostavku: Ako me Tomašević pita za savjet, dat ću mu ga

Ivica Lovrić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
02.06.2021.
u 21:00

Sad slijedi novi natječaj za pročelnika, a taj postupak, nakon što se natječaj raspiše, traje oko tri mjeseca. Nakon samog raspisivanja ide period predaje dokumentacije, pa onda testiranja, usmeni razgovori s kandidatima, potom se donosi odluka koja se mora javiti i onima koji nisu prošli, pa se oni imaju pravo žaliti na tu odluku...

Kad u petak dođe na primopredaju vlasti, izabrani gradonačelnik Tomislav Tomašević morat će izabrati v.d. pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje. Prva je to odluka koju će morati donijeti s obzirom da je danas bio posljednji radni dan Ivice Lovrića kao pročelnika.

Ostaje, rekao je, u gradskoj upravi na mjestu savjetnika gradonačelnika, no sjedit će u Ilici 25, gdje je službena adresa Ureda za obrazovanje. Tu je funkciju, doduše, i prije obavljao, a ostavku na mjesto pročelnika prihvatila je i vršiteljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. S obzirom da se u utrci za gradonačelnika "pripetavao" protiv Tomaševića jer je bio u taboru dogradonačelnice kao njen budući zamjenik smatrao je, kaže, da je to najetičniji politički potez koji je mogao povući, zbog čega se, dodaje, razlikuje od ostalih pročelnika.

- V. d. pročelnika treba biti iz Ureda za obrazovanje u kojem ima kvalitetnih ljudi i koga god da izabere, neće pogriješiti. Ako me pita za savjet, dat ću mu ga, no ne bih trenutno želio sugerirati bilo koga - rekao je za Večernji list Lovrić.

A s obzirom da je običaj da se za v. d. čelnika neke ustanove ili ureda bira drugi ešalon, odnosno zamjenik pročelnika, taj bi posao mogla preuzeti Lovrićeva zamjenica Katarina Milković. Sad slijedi novi natječaj za pročelnika, a taj postupak, nakon što se natječaj raspiše, traje oko tri mjeseca. Nakon samog raspisivanja ide period predaje dokumentacije, pa onda testiranja, usmeni razgovori s kandidatima, potom se donosi odluka koja se mora javiti i onima koji nisu prošli, pa se oni imaju pravo žaliti na tu odluku...

VIDEO: Tomislav Tomašević novi je gradonačelnika grada Zagreba!

Komentara 7

Avatar Lopov iz HDZ-a
Lopov iz HDZ-a
22:20 02.06.2021.

Jedino što on može dat je loš savjet.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
22:04 02.06.2021.

Kako su ti jaslari složili procedure, nema šanse da se bilo što pokrene a prođe pola godine. Ako se već pročelnici biraju na natječaju, morala bi postojat klauzula da im mandat traje koliko i gradonačelnički. Pa taman da ih se nekoliko promijeni na istoj poziciji. Pročelnici odlaze s gradonačelnikom, kao što ministri odlaze s predsjednikom vlade.

DU
Deleted user
23:52 02.06.2021.

nema ostavke .. lepoglava u najmanju ruku ...kad tad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije