Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD BRDOVCA

VIDEO U požaru garaže noćas gorjelo nekoliko vozila, vatrogasci poslali posebnu poruku mještanima

Foto: DVD Šenkovec
1/3
23.11.2020.
u 11:11

Požar je vrlo brzo stavljen pod kontrolu, međutim problem potencijalni predstavljao je sadržaj garaže.

Sinoć oko 23 sata došlo je do požara garaže u Laduču kod Brdovca. Vatrogasci DVD Šenkovec zajedno sa svojim kolegama iz Zdenaca Brdovečkih bili su u roku sedam minuta na mjestu požar. U požaru je uništeno ili oštećeno nekoliko automobila, dok su spašeni okolni objekti. 

Dolaskom na mjesto intervencije zateknuli su požar kombija i osobnog vozila u razbuktaloj fazi. Požar je vrlo brzo stavljen pod kontrolu, međutim problem potencijalni predstavljao je sadržaj garaže. Naime, tamo je skladišten zapaljiv materijal poput plinske boce, salonit ploča, stiropora, kanta sa bojom, građevinski strojevi itd.

"Požar se počeo prenositi na susjedni objekt, tako da smo se prvo posvetili sprječavanju širenja požara na okolne objekte i automobil parkiran pored garaže, kojoj nažalost nije bilo spasa. Okolni objekti koji se nalaze vrlo blizu objekta koji je izgorio, su sačuvani od dodatne štete koja je mogla nastati", naveli su vatrogasci na društvenim mrežama gdje su i objavili fotografije.

 

Na intervenciji su sudjelovali s pet vozila i 16 vatrogasaca. Požar je uništio kombi Mercedes sprinter i  Audi A3. Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca, požar je zahvatio i VW Passat te susjednu garažu. 

DVD Šenkovci kasnije su objavili i status u kojem podsjećaju kako je u njihovom poslu najbitnija procjena situacije, jer loša procjena može dovesti od ozljede vatrogasaca ili do veće štete na imovini.  

"Detalj sa jučerašnje intervencije požara vozila u garaži koji nam je poslao mještanin, ovo je faza u kojoj smo zatekli požar prilikom dolaska na mjesto intervencije. 

 

Odrađivanje ovakve intervencije je vrlo opasno. Koliko god se čini da moramo žuriti, u ovakvim situacijama prije svega je najbitnija dobra procjena situacije od strane voditelja intervencije, na temelju koje se donosi zapovijed o daljnjim postupcima, kako bi se spasila imovina koja još nije zahvaćena požarom. Svaka brzopletost sa naše strane, može dovesti do stradavanja vatrogasaca ili donošenja pogrešne taktike gašenja požara koja će pak rezultirati još većom štetom na imovini.

Mještani Općine Brdovec, moraju biti svjesni da tokom dana imamo dežurstva, ali noću na svaku intervenciju izlazimo od kuće, iz svojih kreveta i odrađujemo svaku tu intervenciju bez naknade, dobrovoljno, na području cijele Općine Brdovec, uz pomoć ostalih DVD-a.

Na mjesto intervencije, iz kreveta, stigli smo za 7 do 8 minuta. Uvijek ćemo se truditi na intervenciju doći u što kraćem mogućem roku, sa dovoljnim brojem vatrogasaca", navodi se u statusu vatrogasaca. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije