Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriveni počinitelji

VIDEO Dramatično uhićenje pljačkaša FINA-inog vozila: Čuje se 'Gospođo, policija je' i 'Dijete mi spava!'

uhićenje razbojnika
Foto: PU primorsko-goranska/Screenshot
1/3
12.04.2024.
u 15:24

Trenutačno osumnjičeni 48-godišnjak nije dostupan hrvatskoj policiji, međutim, slijedi njegovo uhićenje na području Europske unije u suradnji s međunarodnim policijskim institucijama, ističe policija

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je kako su otkriveni počinitelji razbojništva iz 2022. godine. Riječ je o osobama u dobi 48 i 49 godina koji su 29. studenoga 2022. godine u garaži trgovačkog centra u Rijeci počinili razbojništvo nad vozačem-zaštitarom kombi vozila državne tvrtke (FINA) prilikom prijevoza dnevnog utrška novca.

Obojica osumnjičenika su kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojništva i pranje novca, a 49-godišnjak je i predan pritvorskom nadzorniku. Trenutačno osumnjičeni 48-godišnjak nije dostupan hrvatskoj policiji, međutim, slijedi njegovo uhićenje na području Europske unije u suradnji s međunarodnim policijskim institucijama, ističe policija.

U sjedištu PU primorsko-goranske u Rijeci održana je danas izvanredna konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati složenog kriminalističkog istraživanja. Na Konferenciji su sudjelovali načelnik Sektora kriminalističke policije Robert Tomac i voditeljica Službe općeg kriminaliteta Blaženka Ćaćić koja je iznijela detalje provedbe istraživanja.

"Ovo opširno i složeno istraživanje rezultat je višemjesečnog rada i provedenih izvida koje su proveli policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci te otkrili dvojicu počinitelja, naglasila je voditeljica Ćaćić. U provedbi su pomogli i policijski službenici I. policijske postaje Rijeka te opatijske policije na čemu im se zahvalila. Istaknula je kako je istraživanjem utvrđeno da su počinitelji isplanirali razbojništvo na način da su zaštitara, prije ulaska u kombi, uz prijetnju pištoljem zaustavili, razoružali i iz vozila uzeli novac u vrijednosti tadašnjih 5,9 milijuna kuna, odnosno 780 000 eura te pobjegli", izvijestila je policija. 

Vozilo kojim su se udaljili je, također, bilo otuđeno, a ukradenim novcem su kupovali nekretnine, vozila, kao i plaćali troškove hedonističkog stila života, dodaje se. 

Provedenim pretragama stanova, prostorija i vozila tijekom istraživanja, kojima se osumnjičenici koriste na području PGŽ-a, pronađen je dio otuđenog novca, alat i razni drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela, ustvrdila je PU primorsko-goranska. 

Ključne riječi

Komentara 4

CI
ciglana14
15:54 12.04.2024.

Po ikonama na regalu vidim da je trofazni...

Avatar Idler
Idler
19:54 12.04.2024.

A kaj ak ni na području EU neg mal istočnije ?

AN
Antonio1952
18:04 12.04.2024.

Zar ima lopova i tamo gdje HDZ nije nikad bio na vlasti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije