Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOVOR U SARAJEVU

VIDEO Milanović Komšića nazvao 'lažnjakom', a prije 11 godina izražavao mu podršku

Youtube screenshot
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.07.2021.
u 00:01

Nije pošteno da članovi druge etničke skupine biraju člana Predsjedništva drugoj skupini, kazao je u ponedjeljak Milanović

Predsjednik Zoran Milanović još je 2010. godine na pobjedničkom skupu SDP-a BiH u Sarajevu održao govor te dao izrazitu podršku Željku Komšiću za člana Predsjedništva BiH, istog onog kojeg je ovoga ponedjeljka nazvao 'lažnjakom'.

- U ovaj grad i ovu zemlju prečesto dolazili mentori i tutori. Ne dolazim ni kao mentor ni kao tutor, nego kao prijatelj, kao europski socijaldemokrat da pružim podršku pravim ljudima, Željku Komšiću za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Zlatku Lagumdžiji. Da budete najjači jer dolazimo iz iste obitelji ljevičara i socijaldemokrata, bez obzira koje smo vjere, nacije, porijekla jer dijelimo nekoliko temeljnih vrijednosti: sloboda, pravda, jednakost. To su temeljne ljudske vrijednosti, kazao je tada Milanović.

- Moja poruka danas kao prijatelja: imajte pravo na uspjeh, pravo na privatni uspjeh, uspjeh svojih obitelji, svojih zajednica i svoje zemlje Bosne i Hercegovine. Uspjeh uzmite u svoje ruke. Napravite od svoje zemlje da bude kvalitetan život dostojan života čovjeka - moderne žene, modernog muškarca, moderne omladine. Ne dajte više da vam prodaju priče. Vi ste ovdje gospodari. Nisu ni tamo, ni ovamo, ni na sjeveru, ni na jugu, nastavio je svoj govor i završio s:

- Za kraj, vidimo se prijatelji zajedno u Europi!

Podsjetimo, u ponedjeljak je u Mostaru Milanović Komšića nazvao 'lažnjakom' te ocijenio ohrabrujućim što je nekoliko bošnjačkih političara poput Fahrudina Radončića i Elmedina Konakovića izjavilo da nije pošteno da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

- Nije pošteno da članovi druge etničke skupine biraju člana Predsjedništva drugoj skupini. To nije pošteno i ispravno, rekao je Milanović nakon susreta sa čelništvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH održanom u ponedjeljak u Ljubuškom te ponovio kako se preko preglasavanja Hrvata ne može prijeći, te da se "to pretvorilo u zlostavljanje". 


 

Komentara 50

Avatar SKH.majmun
SKH.majmun
06:10 13.07.2021.

Nemožeš vjerovati komunisti.

LL
lijepa_li si
00:39 13.07.2021.

kakva videoteka bih bila kad bi se objavili misli i djela organa i organizacija, društveno političkih radnika, naše avangarde i poštene intelegencije do 90ih i njihova današnja razmišljanja.... selektivno rekatarenje nije fora.

GE
genex
03:00 13.07.2021.

dobro ste mu ovo iskopali.to je još jedan dokaz da ljevičari u hrvatskoj ne znaju tko im glavu nosi.samo prepisuju sa zapada i uvijek spremni izdati nacionalne interese.valjda he milanović doživiio katarzu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije