Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Presudio joj potres: Počelo rušenje stare karlovačke zgrade Oružana

Karlovačka županija imala ju je u planu preurediti u Regionalni centar kompetencije. No, potres u Petrinji presudio joj je s velikim oštećenjima
07. svibnja 2021. u 13:00 2 komentara 2092 prikaza
Karlovac: Najavljeno rušenje zgrade nekadašnje Oružane
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

U centru Karlovca na Trgu bana Jelačića danas je počelo rušenje stare vojne zgrade koju Karlovčani zovu Oružana, a koja je izgrađena u drugoj polovici 18 stoljeća. 

Petrinja: Prošlo je dva mjeseca od potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji POSLJEDICE POTRESA U Petrinji održan sastanak o uklanjanju oštećenih opasnih objekta, problem su nedostupni vlasnici

Vojarna je nakon Domovinskog rata bila napuštena i već ju je uhvatio zub vremena. Karlovačka županija imala ju je u planu preurediti u Regionalni centar kompetencije. No, potres u Petrinji presudio joj je s velikim oštećenjima tako da je zgradu zapravo potrebno srušiti i ponovno izgraditi. Centar kompetencije tako će biti u replici bivše vojne zgrade.

Rušenje će trajati iduća dva mjeseca, a svi koji prolaze kroz Karlovac trebaju pripaziti jer je ograničen promet na tom području.

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
  • ka-vuk:

    Ovako sporo i nestrucno rusenje trajat ce godinama a ne samo dva mjeseca.

  • Avatar Nilski konj
    Nilski konj:

    I da se nije dogodio potres u Petrinji samo je budala mogla doći na ideju da "oružanu" preuredi u "regionalni centar kompetencije". Jeftinije je sve srušiti pa iznova sagraditi.