Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Hajduković ne isključuje osnivanje nove stranke: 'Tema nije još došla na dnevni red'

Zagreb: Predsjednik saborskog kluba Socijaldemokrata Domagoj Hajduković
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/5
12.10.2021.
u 15:17

Peđi Grbinu, kako kaže, najviše zamjera nedostatak komunikacije i nedostatak elaboracije odluka. - Bio je isključiv, nije dovoljno razgovarao i to je urodilo ovom situacijom - ustvrdio je

Bivši zastupnik SDP-a i predsjednik novog saborskog kluba socijaldemokrata Domagoj Hajduković gostovao je u studiju Večernjeg lista. Komentirao je planove novog saborskog kluba na čijem je čelu te probleme u SDP-u zbog kojih je napustio stranku. 

- Lider oporbe je neformalna titula, to se postaje nametanjem tema, pitanja i inicijativa u Saboru. To ide po radu - kazao je te dodao kako će vrijeme pokazati hoće li oni to postati. 

- Osobne ne patim od titula, građani će prepoznati - dodao je te na pitanje hoće li još članova SDP-a prijeći u njihov klub kazao kako ništa ne isključuje. - To je osobna odluka svakog od kolegica i kolega. Vrijeme će pokazati - tvrdi. 

- Ja nisam taj koji će nametati rješenja, želim do njih doći u dijalogu s kolegicama i kolegama - kazao je te se osvrnuo na pitanje što misli tko bi trebao biti potpredsjednik Sabora

- To je nepisano pravilo da dva najveća kluba uzimaju dva mjesta. Što se tiče našeg kadrovskog rješenja, o tome ne bi špekulirao -tvrdi. 

Navodi kako o imenima neće govoriti dok ne dođe do dogovora u klubu. Plan im je riješiti neke "tekuće stvari", a kaže kako su već sinoć na sjednici raspravljali o novim zakonskim inicijativama.

- Oni koji žele raditi trebaju imati priliku i imati šansu. Tako je trebalo biti i u starom klubu. Dok ja vodim klub, trudit ću se da to bude pravedno. Inicijative svih su i više nego dobrodošle - kaže. 

Što se tiče suradnje s drugim klubovima, navodi kako su otvoreni za sve dobre prijedloge, neovisno o stranci koja ih predlaže. 

- MI smo otvoreni za sve inicijative i prijedloge koji su u interesu hrvatskih građana. Mislim da bi bilo licemjerno ne podržavati prijedloge koje su dobri - navodi dodajući kako će biti konstruktivni sugovornici. 

O novoj stranci, kaže, nisu razgovarali jer ta tema nije još došla na dnevni red. Što se tiče mogućeg povratka u SDP, tvrdi kako trenutno nema prostora za to. 

- Volim reći da sam otišao da se vratim, no ne vidim prostora za to. Generator sukoba i loše vibre još je tamo - tvrdi govoreći o Grbinu. Navodi da ako SDP riješi neke probleme, tada mogu o svemu razgovarati. Komentirao je i svoj odlazak iz stranke rekavši kako ne trpi nepravdu. 

- Ne trpim dvostruke kriterije. Ne mogu shvatiti zašto su neki izbačeni, ne prihvaćam diktaturu. Ja sam istaknuti dugogodišnji član. Rekao bih, neskromno, da političkog ugleda i kapitala imam. Mislim da bi bilo puno više proračunato da sam pristao ostati u takvoj priči pod ovakvim uvjetima - kaže dodajuću kako je otišao "čistoga srca". Dodao je kako s predsjednikom stranke prije svog odlaska nije razgovarao od početka lipnja. 

Peđi Grbinu, kako kaže, najviše zamjera nedostatak komunikacije i nedostatak elaboracije odluka. - Bio je isključiv, nije dovoljno razgovarao i to je urodilo ovom situacijom - ustvrdio je.

"Izlazak iz ormara"

Zaključno se osvrnuo na činjenicu da je javnost saznala za njegovu seksualnu orijentaciju protivno njegove volje. 

- "Izlazak iz ormara" je nešto vrlo osobno i specifično za svaku osobu. Ja sa ponosom mogu reći da stavove koje sam i prije artikulirao, potpisujem i dalje - kaže te navodi kako bi izabrao drugačiji način da je mogao birati. 

- Da je to nešto loše u mom životu, ne bih rekao. Na neki način je oslobađajuće. Oslobađajuće je i za hrvatsku političku scenu - smatra. 

Svima koji taj proces još uvijek nisu prošli, kazao je kako im šalje puno podrške i ljubavi jer zna koliko je to teško. 

- Ima života nakon izlaska iz ormara. Oni će sami odlučiti kada je to najbolje učiniti - zaključio je. 

Komentara 1

ST
strahimir
15:28 12.10.2021.

Bilo bi zgodno da Hajduković bude lider oporbe, tako da oporba bude sva u duginim bojama, da se ne skrivaju u ormarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije