Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAINTERESIRANI ZA SURADNJU

Uz turizam i financije, Turci sve aktivniji i u građevini

Šibenik: Turski investitor, Doguš grupa gradi luksuzni hotel i kompleks u Mandalini
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
18.01.2023.
u 21:45

Robna razmjena Hrvatske s Turskom porasla 13%. Jedno je od strateških tržišta

Robna razmjena s Turskom u prvih je šest mjeseci 2022. rasla za 13%, na 501,8 milijuna dolara, uz rast izvoza iz Hrvatske u Tursku od 2,4%, čulo se na jučerašnjem Hrvatsko-turskom gospodarskom forumu održanom u HGK, koji je okupio više oko 40 hrvatskih i 40-tak turskih tvrtki. - Uvjeren sam da postoji značajan prostor za međusobnu suradnju, razmjenu roba i usluga ili pak zajedničko nastupanje na trećim tržištima. Za HGK Turska je jedno od strateških tržišta, a planiramo i otvaranje predstavništva - rekao je potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj Tomislav Radoš.

Turske tvrtke zainteresirane su za suradnju u područjima graditeljstva, inženjeringa, građevinskih materijala, namještaja, transporta i brodogradnje. No turski su proizvodi i investitori na našem tržištu već godinama prisutni u turističkom i financijskom sektoru, a zadnje vrijeme i u građevinskoj operativi. Jedno od značajnijih turskih ulaganja ulazak je u vlasničku strukturu Petrokemije Kutina, koje je grupacija Yildirim realizirala krajem lanjske godine.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dvije tvrtke dobile su i posao obnove zgrade MVEP-a i bolnice Sestara milosrdnica u Zagrebu. - U KBC-u Sestre milosrdnice obnavljamo šest objekata oštećenih u potresu 2020. - rekao je Mustafa Caner Ulukaya, zamjenik voditelja projekta iz tvrtke Akfen Construction, te dodao kako su zainteresirani i za ulaganja u turističku infrastrukturu.

>> VIDEO: Adventski kotač u Zagrebu i dalje stoji, u međuvremenu kamioni 'preorali' park: 'K'o da će sijati kukuruz!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije