Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema potrebe za daljnim postupcima

Utvrdila zdravstvena inspekcija: S nalazima Line Budak nisu napravljeni propusti

Zagrepčanki sedam mjeseci nisu rekli da boluje od karcinoma
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
21.03.2023.
u 20:16

S nalazima Line Budak nije bilo propusta utvrdila je zdravstvena inspekcija.

Zdravstvena inspekcija je zaključila kako je u slučaju Line Budak, kao ni s njenim nalazima nije bilo propusta, utvrdila je zdravstvena inspekcija, a doznaje Dnevnik Nove TV. Zaključili su da je zdravstveni sustav bio dostupan u svakom trenutku, a pacijentica je imala na raspolaganju sve potrebne usluge propisane od specijalista.

Na temelju svega navedenog zaključili su kako nema utemeljanja za daljnja postupanja. 

Podsjetimo Zagrepčanki Lini Budak koja boluje od karcinoma dojke Klinika za tumore prema njezinom svjedočanstvu ua portal Index prije par tjedana punih je sedam mjeseci uskratila uvid u ključni nalaz koji je ukazao kako ima tešku malignu bolest. Kako je ona ustvrdila nalaz nije bio dostavljen niti njoj, niti njenom obiteljskom liječniku, kao što ni nije bio u sustavu e-Građani. Kada se sama uputila po nalaze, molila je navela je, liječnike da provjere dokumentaciju, no rekli su joj da ih gnjavi. - Sestra je pogledala u računalo te rekla: 'Uuu, evo! Našla sam - prepričala je tada Zagrepčanka, inače odvjetnica po struci.

Nakon toga uslijedile su brojne reakcija u javnosti, a ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice Davor Vagić kazao je kako se Lini Budak ispričao prije nekoliko mjeseci te je objasnio i zašto. - Gospođa je trebala preuzeti nalaz kod doktora specijaliste koji ju je i poslao na korbiopsiju. Zašto? Iz jednostavnog nalaza koji govori je li nešto zloćudno ili ne. Takav nalaz se ne izdaje na šalteru jednostavno zato što kolega treba objasniti pacijentu o čemu se radi. To je ponekad pacijenti i psihički stresno. Ona je trebala na neki način doći do njega (specijaliste op.a) kako bi joj on objasnio - objasnio je ravnatelj.

 

 

 

Komentara 3

CR
CroViper
20:25 21.03.2023.

Zeleno-crvena diverzija na hrvatski zdravstveni sustav nije uspjela!

Avatar Burviles
Burviles
21:40 21.03.2023.

pa po faci se vidi da mrzi sve hrvatsko !!

BR
brzizestok
20:50 21.03.2023.

Badava nam bilo ratovanje 90-tih. Koja sam budala bio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije