Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNA VIJEST

Ratni zločinac Ratko Mladić ipak nije preminuo

Ratko Mladić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
11.02.2020.
u 14:05

Vijest o smrti objavili su brojni mediji u BiH, no glasnogovornik MICT-a za Večernji list demantirao je Mladićevu smrt

Ratni zločinac Ratko Mladić ipak nije preminuo iako se ta vijest proširila internetom.

Naime, glasnogovornik MICT-a za Večernji list demantirao je informaciju o Mladićevoj smrti.

Vijest o Mladićevoj smrti prenijeli su brojni mediji u Bosni i Hercegovini, no ispostavilo se da je ipak riječ o lažnoj informaciji. Naime, do te informacije došli su preko Twitter profila Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova BiH. U objavi piše kako je Mladićevu smrt potvrdio predsjednik Međunarodnog suda pravde Abdulqawi Ahmed Yusuf. No, riječ je o lažnom profilu.

Inače, Mladić je osuđen za 10 od 11 točaka optužnice, od čega su prve dvije za genocid, pet je za zločine protiv čovječnosti i četiri za ratne zločine. Oslobođen je jedino od točke koja ga je optuživala za genocid u šest općina BiH.

U veljači prošle godine žalio se na svoje zdravstveno stanje, ali i dijagnoze liječnika u kojima je pisalo kako mu je stanje stabilno.

– To je sat koji otkucava. Hoću ih žaliti kako dolikuje. Kažu da ne mogu na zrak, i ja se slažem, ali kako onda kažu da sam dobro. Mene to zbunjuje – rekao je tada Mladić.

 

Ključne riječi

Komentara 17

JE
jetix
14:35 11.02.2020.

odlično, neka se još muči

RA
Rafael71
14:50 11.02.2020.

Ne da se đu bre.

Avatar tarana
tarana
14:53 11.02.2020.

Đekna još nije umrla,a kada će ne znamo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije