Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Umjesto da dijete liječe kemoterapijom, roditelji ga odveli bioenergetičaru

naslovnica
Foto: VL
1/2
09.09.2015.
u 00:11

Je li sud trebao brže reagirati i dijete odmah izdvojiti? Na to pitanje nismo dobili odgovor

Devetogodišnjeg I. B. G. pokopali su danas na groblju u Omišlju. Njegove roditelje čeka kazneni postupak jer nisu dopustili liječnicima da ga liječe kemoterapijom, a pokreće se i postupak za oduzimanje im drugog, mlađeg djeteta. Oboje djece živjelo je s majkom.

– U tijeku je kazneni postupak protiv roditelja po prijavi koju smo podnijeli 13. kolovoza. Što se drugog djeteta tiče, budite uvjereni da postupamo na vrijeme i u skladu s Obiteljskim zakonom – rekla nam je ravnateljica krčkog Centra za socijalnu skrb Vesna Juzbašić, birokratskim rječnikom nastojeći zaštititi obiteljsku privatnost.

Centar će od suda zatražiti postupanje po članku 111. Obiteljskog zakona, a u njemu stoji: "Sud će u izvanparničnom postupku roditelju koji u većoj mjeri zanemaruje podizanje i odgoj djeteta ili postoji opasnost za pravilno podizanje djeteta, oduzeti pravo da živi sa svojim djetetom i odgaja ga, te će dijete povjeriti na čuvanje i odgoj drugoj osobi, ustanovi ili drugoj pravnoj osobi koja obavlja djelatnost socijalne skrbi".

Naime, prema pričanju susjeda, roditelji su bili uvjereni da se u kemoterapiji koriste bojni otrovi i da će im dijete izliječiti alternativna medicina.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili prelistajte u našem e-izdanju.

>>U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

Smjena Kovača, Šuker novog izbornika još nema?

Međimurci traže sezonce: Nude i 200 kn dnevno, ali po berače jabuka moraju u BiH

Rastava braka u 45 dana, jedini sudac - biskup

Foto: VLm

Komentara 36

DU
Deleted user
20:34 08.09.2015.

a da je dijete umrlo nakon kemoterapike onda bi doktori zavrsili u zatvoru....ili

Avatar samo Istina
samo Istina
21:02 08.09.2015.

Kemoterapija je otrov, ali kakva bioenergija? To je tek prava gluparija i otrov za dušu. Postoji leatril (vitamin B 17) i ulje od konoplje. To je put kojim treba ići. Smijat će nam se generacije za 50 godina kako smo se liječili otrovima, zračenjem i drugima sranjima. Ali Bože, svakako ne bioenergija, vračevi, magije,visci i sl.

ZG
ZGexil
20:37 08.09.2015.

nisam za nikoga čul još, kome je kemoterapija pomogla ili spasila život, ako to nije obavljeno prije operacijskim zahvatom. ali čul sam, i vidio ljude u živim mukama za vrijeme tih terapija. od otpadanja kose, mučnine, slabljenja, sve do neukusne hrane svake vrste, ustvari, isključivog ukusa po željezu, itd. podrška roditeljima, koji zadnje dane svoga djeteta nisu željeli izložiti bessmislenim mukama, na kojima bi se lječnici naplaćivali, i stjecali statistička iskustva ! SRAMOTA za centar socijalne skrbi, koji se isključivo pojave tamo gdje ih netreba, a tamo gdje bi trebali nosa taknuti, tamo ih za živu silu nikada nema. još jedanput, podrška roditeljima i sućut na gubitku jednog najmilijega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije