Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJETETU PRUŽENA POMOĆ

Umaška policija objavila detalje o bebi u užarenom autu. Zaboravili su je, a u kolicima šetali psa

Vatrogasci Umag
09.06.2022.
u 10:36

Nad njemačkim državljaninom provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dijete te su se udaljili

Istarska policija oglasila se o pronalasku bebe u zaključanom automobilu koji je bio parkiran na suncu.  Umaška policija s Ispostavom Buje dovršila je kriminalističko istraživanje nad troje njemačkih državljana u dobi od 47,48 i 22 godine te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava, priopćila je PU istarska. Neslužbeno se doznaje da se radi o majci te djedu i baki djevojčice.  

Naime, policija je jučer oko 12.30 sati postupala po dojavi da je na parkiralištu na Obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu VW Golf, njemačke registarske oznake zaključano dijete. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je kako su vatrogasci iz zaključanog automobila izvukli dijete dok je ekipa hitne medicinske pomoći Umag pružila pomoć djetetu, koje srećom nije imalo posljedica. 

Nad njemačkim državljanima provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dijete te su se udaljili.

Protiv njih se zbog sumnje da su počinili kazneno djelo podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijska uprava istarska upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.

Kako dnevnik.hr neslužbeno doznaje, Nijemci su policiji rekli da su dijete zaboravili. 

– Nakon što smo dijete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dječja kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas – rekli su jučer umaški vatrogasci. 

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar opačina777
opačina777
11:11 09.06.2022.

Slika i prilika novonormalne progresivnosti. Dijete je nakupina stanica, a kućni ljubimci "bebe".

Avatar lasta mala
lasta mala
11:30 09.06.2022.

Za svaki klinac ti treba dozvola samo roditelj može biti svaka šuša.

MT
mačak tom
11:07 09.06.2022.

Hvala Bogu da je sa djetetom sve u redu. Inače, radio sam jedan projekt sa čovjekom iz Njemačke i kada smo bili gotovi, pozvao me na druženje i rekao da će doći i njegova obitelj, pa neka ja dovedem i svoju. I tako sam ja doveo svoju bolju polovicu i djecu, a on svoju suprugu i dva psa i cijelu večer su pričali kako su zabrinuti jer su doma ostavili još tri mačke o kojima brine njihova susjeda i kako se nadaju da će sa njihovim "curama" sve biti u redu. Više se nismo družili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije