Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed zbog filma

Udruga udovica hrvatskih branitelja: Tko na HRT-u ima veću moć od Medveda?

HRT
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/22
11.01.2018.
u 20:49

Udruga udovica Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba prosvjeduju pred zgradom HRT-a zbog filma Ministarstvo ljubavi

Pred zgradom HRT-a večeras su se okupile članice Udruge udovica Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba koje prosvjeduju zbog prikazivanja filma Ministarstvo ljubavi, pišu 24 sata.

Film je trebao biti emitiran na Drugom programu u 21 sat, no termin je promijenjen na 23.20 sati.

– Ovo nije prosvjed, želimo pokazati javnosti i HRT-u da Udruga udovica ima podršku svih hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, i svih Hrvata. Hvala vam što volite svoju domovinu. Zaustavimo blaćenje Domovinskog rata i Republike Hrvatske. Unatoč tome što su odgovorni na HRT-u, a to su Robert Kunić i ostali, upozoreni kako 'Ministarstvo ljubavi' izruguje i vrijeđa nas udovice, našu djecu, naše ubijene muževe, Domovinski rat i RH, odlučili su film prikazati večeras – kažu udovice branitelja.

– Na jučer održanom sastanku s predstavnicima braniteljskih udruga u Ministarstvu, s ministrom Medvedom, sve braniteljske udruge dale su nam podršku i tada smo tražili da se film ne prikazuje na javnom servisu. Ministar je i pismeno uputio zahtjev svim odgovornima na HRT-u za neprikazivanjem ovog uratka. Ovog puta moramo se obratiti premijeru Plenkoviću: "Tražimo od vas objašnjenje tko to u HRT-u ne želi poslušati riječ i apel vašeg ministra branitelja. Tko to ima veću i jaču moć na HRT-u od ministra vaše i naše Vlade, ako je ministar na sastanku tražio u pisanom obliku da se ponižavajuća komedija ne prikazuje, koju između ostalog financiramo i mi iz proračuna, te  stoga još više vrijeđa, omalovažava nas udovice i naše muževe koji su dali život za domovinu. Molimo vas potrudite se sankcionirati sve odgovorne koji nisu poslušali ministra. Pitanje glasi: Tko uopće vlada u Hrvatskoj?" – pitaju se one.

Inače, Ministarstvo ljubavi je hrvatsko-češka fikcijska komedija koja tematizira situaciju u kojoj je država odlučila stati na kraj udovicama hrvatskih branitelja koje žive u izvanbračnim zajednicama, a primaju mirovine pokojnih muževa.

Komentara 247

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
22:54 11.01.2018.

Inače, za one koji ne znaju, na stranicama HRT-a imate obrazac za odjavu TV-a. Vrlo ga je jednostavno ispuniti. Samo ga pošaljete na njihovu adresu sa povratnicom. Uplatnice prestanu stizati slijedeći mjesec. Nakon toga postoji mogućnost da vam na vrata dođe njihov kontrolor. Ako dođe, pristojno ga pozdravite i recite mu da nemate uređaj koji može primati audio-vizualne signale. Ako vas pita dali on to može provjetiti, recite mu DA, naravno, provjerite gospodine. Nakon toga, on će vas pitati dali može ući u stan. Ovdje mu odgovorite da može ući ako dođe sa sudskim nalogom i u pratnji policije i završite razgovor. Ni u kojem slučaju nemojte ništa potpisivati. Lijepo ga pozdravite i recite mu neka mu Medved i HDZ koji uređuju program plate pretplatu...

Avatar Adrianica
Adrianica
21:06 11.01.2018.

Najveća sramota je to što je taj "film" koji promiče velikosrpsku propagandu financiran iz državnog proračuna sa 800.000. eura!!! Hey, kod nas ljudi kopaju po kontejnerima da bi preživjeli dok ovi lopovi pljačkaju državnu kasu!!!

DR
drugPlenky
20:55 11.01.2018.

Dakle ekipica uzela 800 000 Eurića i pljuje po ženama čiji su muževi dali život za ovu zemlju, pljuju po njihovoj djeci i to je sad Antifama kao Ok. To nije Ok i to nije pošteno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije