Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomorska nesreća

U Zadarskom kanalu u sudaru jedrilice i glisera ozlijeđeno je više osoba

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/2
20.07.2017.
u 18:21

Do sudara je došlo oko 12.30 sati, nije poznato koliko je osoba ozlijeđeno, a oba plovila su potonula

U Zadarskom kanalu danas oko 12.30 sati došlo je do sudara jedrilice i glisera pri čemu je više osoba ozlijeđeno.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture javljaju da su službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) oko 12:48 sati posredstvom radijske pomorske mobilne postaje zaprimili poziv pogibelji slijedom teške pomorske nesreće u kojoj su se sudarila dva plovila u sjeveroistočnom dijelu Zadarskog kanala, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Zadar, čiji službenici su odmah isplovili prema dojavljenoj poziciji.

Oba plovila su potonula, a ozlijeđene osobe su evakuirane i pružena im je pomoć. U nastavku je i vremenski tijek samog događaja o kojem je izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture: 

U 12:48 sati - MRCC dobiva poziv od SeaHelpa s upitom o nesreći u zadarskom kanalu. MRCC nema nikakve podatke. Dvije minute kasnije stiže putem faksa Distress poruka poslata s MMSI 211598380 s navedenom pozicijom 44°03'N / 015°15'E – zadarski kanal. MRCC kontaktira LK Zadar koji upućuju svoju brodicu na poziciju nesreće. MRCC dobiva poziv s s/y „Malatesta“ –e te skiper informira MRCC da se radi o sudaru jedrilice i glisera. On se nalazi 2NM od mjesta udesa. Ljude iz mora pokupili tri mala glisera koja su se našla u blizini.

U 13:16sati - LK Zadar informira MRCC da se njihovo plovilo nalazi na mjestu udesa. Oba plovila su potonula. Doznaju da ima povređenih ali su već evakuirani na obalu. Brodica će pretražit područje da se bude sigurno da još nema osoba u moru, makar je pretpostavka da su svi izvučeni iz mora. LK Zadar će se povratno javit MRCC-u kad budu imali više podataka u toku.

Komentara 2

DU
Deleted user
20:44 20.07.2017.

Gliser, ma da nije HoTom?

Avatar 123456
123456
09:06 21.07.2017.

znači tomek opet ubija! Nije li s njim i "djevojka" koju mu je njezin muž posudil kod ubojstva onih Talijana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije