Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
katolička mladež

Hranić: Građani su ogorčeni i razočarani pa napuštaju Hrvatsku

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/18
30.04.2017.
u 14:39

Poslije molitve na groblju mladi su se u koloni uputili do Dvorca Eltz u čijem je perivoju svetu misu služio nadbiskup đakovački i osječki i metropolit Đuro Hranić

U Vukovaru se danas, pod geslom „Krist, nada naša“, održavaju 10. Susreti katoličke mladeži na kojima se okupilo skoro 30.000 mladih iz Hrvatske i dijaspore. Susreti su započeli molitvom kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskom ratu koju je predvodio predsjednik Odbora HKB-a za mlade, pomoćni zagrebački biskup, mons. Mijo Gorski.

Poslije molitve na groblju mladi su se u koloni uputili do Dvorca Eltz u čijem je perivoju svetu misu služio nadbiskup đakovački i osječki i metropolit Đuro Hranić. U svojoj propovijedi Hranić je, u nazočnosti 30-ak biskupa, rekao kako se želi iz Vukovara poslati poruka nade i ohrabrenja koja izvire iz božje nade i dobrote objavljene u Isusu Kristu koji je naša nada.


-Grad Vukovar pruža snažnu poruku. Ovdje smo na poseban način kao narod iskusili da Bog svoje nikada ne ostavlja. Ako smo povezani s Kristom koji ne umire, i sam je život i ljubav, tada smo u životu i postajemo nositelji života, radosne vijesti za naš svijet, rekao je Hranić.

Obraćajući se brojnim okupljenima mladima Hranić je progovorio i o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj rekavši kako je mnogo onih koji radi razočarenja u ljude, institucije, politiku i puni gorčine, nezadovoljstva tonu u izolaciju, osamljenost i beznađe ali i drogu, alkoholizam, agresivnost. Kazao je i kako su mnogi građani Hrvatske, razočarani i ogorčeni, napustili Hrvatsku u potrazi za boljim životom. Dodao je i kako smo se svi nadali političarima i gospodarstvenicima koji ne vode brigu prvotno o svojim osobnim interesima i profitu nego prije svega o općem dobru građana i čitavome društvu.

1/18

-Nadasmo se etičnosti, poštenju i istinoljubivosti, društvu u kojem je na najvišem mjestu savjesnost, čestitost i kompetentnost i u kojemu se autoritet postiže odgovornošću i poštenim radom. A mi se nadasmo. Nema i ne može biti blagostanja i napretka ako nema vas koji ste spremni učiti, studirati, marljivo raditi, biti postojani u dobru, odustajati od veze, protekcije, mita i korupcije, od grešnih obrazaca ponašanja i prizemne logike ovoga svijeta i biti zdrava alternativa ovome svijetu, rekao je Hranić.
Među okupljenim biskupima u Vukovaru bio je i zagrebački nadbiskup i metropolit, kardinal Josip Bozanić, apostolski nuncij u RH, nadbiskup Alessandro D'Errico,  zadarski nadbiskup i predsjednik HBK Želimir Puljić i drugi.

 

- Kao Papin Predstavnik, drago mi je što sam danas s vama na ovom važnom Nacionalnom susretu Hrvatske katoličke mladeži, u kojem vidimo sakupljene nade Crkve Božje u Hrvatskoj i raznim Zemljama. Poglavari Svete Stolice zadužili su me da prenesem njihovo priznanje Nadbiskupu Đuri Hraniću i njegovim Suradnicima, za organizaciju i slavlje ovog važnog crkvenog događaja. Sveti

Otac prati molitvom ovo slavlje, te upućuje najljepše želje Biskupima, a osobito Predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, zatim Svećenicima, Redovnicima i Redovnicama, pastoralnim djelatnicima i svim sudionicima ovog Susreta. A kao znak svoje posebne blizine, želio je uputiti i Poruku, koju imam čast sada prezentirati, poručio je nuncij Alessandro D'Errico.

Prema programu Susreta katoličke mladeži nakon svete mise mladi će imati priliku sudjelovati u programu po gradu Vukovaru koji uključuje radionice, molitve i koncerte

Komentara 19

KR
Kruc
16:13 30.04.2017.

I ja sam razočaran. Ali što onda da radim? Zar je riješenje pobjeći iz svoje domovine? Jedine koju imam. A ne, neće mene nitko tjerat. Treba pustit znoj, i svojim primjerom mijenjat stvari. Ne pristajat na korupciju i nepotizam. Vrijedno radit i podizat djecu. Tako se gradi domovina.

Avatar Oasis
Oasis
16:12 30.04.2017.

Ponosan sam na našu mladež, dok je ovakvih Hrvatska će živjeti! Bog Vas sve blagoslovio i čuvao prekrasna hrvatska mladosti!

KA
KAZALISTESNOVA
23:57 30.04.2017.

Hrvatska mladez ,daje nam vjeru i nadu u bolje sutra!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije