Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Slavonskom Brodu raste drvo 'ukrašeno' poderanim tenisicama

Umjetnici su krošnju skoro napupale breze započeli obuvati u stare, poderane, prljave i sve druge osobine i "arome" iznošenih tenisica
11. veljače 2014. u 18:27 1 komentara 1107 prikaza
tenisice
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Brođani su odlučili drvo ukrasiti tenisicama. Stoga, tko želi biti dio ovog projekta neka svoje stare tenisice ne baca u smeće. Vrlo jednostavno i besplatno može ih izložiti na drvetu uz pješačku i biciklističku stazu koja vodi prema Sportsko-rekreacijskom centru "Poloj", u blizini skejt parka.

Iako je još uvijek ime autora ili pak grupe autora ovog osebujnog i neobičnog umjetničkog djela brodskoj kulturnoj javnosti nepoznato, neosporna je činjenica da svojevrsna instalacija u netaknutoj prirodi izaziva pozornost prolaznika i rekreativaca i iz dana u dan raste, te poprima sve značajniju formu prave i vrijedne umjetnine. Primjer je to u kojem do izražaja dolazi neobuzdani temperament i jaka želja  mladih (ili pak starijih) umjetnika da po mnogočemu u inspirativnom iskazu budu različiti od drugih, pa su u svom maniru već u startu odbacili izlizani koncept, primjerice "zaključanih lokota", te na vidljivo originalan način krošnju skoro napupale breze započeli obuvati u stare, poderane, prljave i sve druge osobine i "arome" iznošenih tenisica.

To jedinstveno trodimenzionalno umjetničko djelo koje dočarava svu čaroliju "starki", "adidaski" i inih patika dok se ljuljaju na povjetarcu, zainteresirano građanstvo mo ći će razgledati sve dok prizor  budu dopuštali "zeleni", komunalni redari i gradski komunalci.

>> Političari poručili: Slavonski Brod neće biti grad slučaj

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga