Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Neslužbeni podaci: U posljednja 24 sata na PCR testu 11.343 novozaražena

Novi neslavni rekord, čak 16.017 novozaraženih u Hrvatskoj!
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
20.01.2022.
u 10:31

"Molimo sve stanovnike za razumijevanje i odgovornost te neka se i dalje pridržavaju odluka i mjera Nacionalnog stožera kako bi spriječili daljnje širenje ove zarazne bolesti", poručuju iz HZJZ-a

U posljednja 24 sata na PCR testu 11.343 novozaraženih. Među testiranima je 51,44 posto pozitivnih, javlja HRT.

Virovitičko-podravska

Područje Virovitičko-podravske županije bilježi 205 novopozitivnih na koronavirus. Riječ je o rezultatima testiranih 19. siječnja, te rezultatima koji su stigli analizirani iz Zagreba za protekla dva dana.

Ukupno je testiranih bilo 345. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 31 COVID pacijent, jedna osoba je na respiratoru.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji u četvrtak je potvrđeno 719 novih slučajeva koronavirusa, a ozdravile su 373 osobe, izvijestila je županija.

U Velikoj Gorici zabilježena su 172 nova slučaja, u Samoboru 88, Zaprešiću 55, Jastrebarskom i Svetom Ivanu Zelini po 48, Svetoj Nedelji 45, Dugom Selu 36, Ivanić Gradu 34 i Vrbovcu 28.

Među općinama 20 novih slučajeva izbrojio je Brdovec, 19 imaju Brckovljani, 17 Križ, 16 Kloštar Ivanić, 13 Bistra, 12 Rugvica, 9 Krašić i 7 Pušća. Po nekoliko novih slučajeva imaju i ostale općine. Mjera samoizolacije izrečena je za 92 razredna odjela i dio učenika 39 razrednih odjela.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan imamo 671 novooboljelu osobu od zarazne bolesti COVID-19, što je rekordan broj od početka epidemije, priopćio je županijski Zavod za javno zdravstvo. 

Radi se o 231 osobi s područja grada Siska, 143 osobe s područja grada Petrinje, 111 osoba s područja grada Kutine, 59 osoba s područja grada Popovače, 46 osoba s područja grada Novske, 17 osoba s područja općine Dvor, 16 osoba s područja grada Hrvatske Kostajnice, deset osoba s područja općine Sunja, devet osoba s područja općine Lekenik, pet osoba s područja općine Lipovljani, pet osoba s područja općine Martinska Ves, pet osoba s područja grada Gline, pet osoba s područja općine Gvozd, pet osoba s područja općine Topusko, dvije osobe s područja općine Donji Kukuruzari i dvije osobe s područja općine Velike Ludine.

"Molimo sve stanovnike za razumijevanje i odgovornost te neka se i dalje pridržavaju odluka i mjera Nacionalnog stožera kako bi spriječili daljnje širenje ove zarazne bolesti", poručuju iz HZJZ-a.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Novih 149 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u protekla 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a jedna je osoba od posljedica zaraze umrla, izvijestili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Ispostavi Bjelovar županijskog Zavoda za javno zdravstvo zabilježeno je 115 novih slučajeva, u Ispostavi Čazma 16, u Ispostavama Garešnica i Daruvar po pet i u Ispostavi Grubišno Polje osam novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je 26 zaraženih pacijenata, od kojih je šest na respiratoru.

Na opservaciji je još sedam pacijenata. U samoizolaciji na području županije nalazi se 1207 osoba.

U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba s koronavirusom.

Istarska županija

Rekordnih 337 novozaraženih testiranih PCR testom potvrđeno je u protekla 24 sata u Istri, dok je u pulskoj bolnici umrlo pet COVID pozitivnih osoba, od kojih troje bez komorbiditeta, izvijestio je u četvrtak istarski Stožer civilne zaštite. 

To je najgori dan od početka pandemije u Istri, nakon 11. siječnja kada je zabilježeno 283 slučaja zaraze. Prema dnevnom izvješću županijskog Stožera tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 741 uzoraka briseva i potvrđeno 337 novozaraženih s istarskog područja dok se od jučer oporavilo stotinu osoba. 

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju se nalaze 64 pacijenta, od kojih su na Odjelu za infektologiju 54 osobe, a u respiracijskom centru deset osoba. 

Tijekom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici Pula umrlo je pet COVID pozitivnih osoba u dobi od 91, 78, 76, 63 i 59 godina, od kojih su dvije s pridruženim kroničnim bolestima, dok ih je troje bilo bez komorbiditeta. 

Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji zabilježeno je 458 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u četvrtak.

Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 844 osobe, od čega je potvrđeno 458 pozitivnih nalaza.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 94 pacijenta, od kojih ih je devet na respiratoru. Oporavilo se 170 osoba, a trenutačni broj aktivnih slučajeva je 1926.

>> VIDEO Brzi test dovoljan za COVID potvrdu, ali ona će vrijediti samo u Hrvatskoj

Komentara 35

ZE
zeldox
10:30 20.01.2022.

mrtvih pune ulice, grabe..., ako tako nastavimo preživjeti će 99,9%

DU
Deleted user
10:35 20.01.2022.

Sva sreca da smo se cjepili ,naredna dva tjedna su kljucna,zamislite sta bi tak bilo da nismo cjepljeni ,svi bi umrli, HR je procjepljena 100%jer svi koji se nisu ,su umrli.

CT
Ctx23
10:29 20.01.2022.

Laž!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije