Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTROMAROVE SUBVENCIJE

U rujnu novi natječaj za stambene kredite

Predrag Štromar
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
27.06.2019.
u 06:00

Štromar je istaknuo kako je riječ o dobroj demografskoj mjeri čija je svrha rješavanje stambenih pitanja mladih

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar najavio je u srijedu tijekom saborske rasprave o izmjenama zakona o subvencioniranju stambenih kredita i društveno poticanoj stanogradnji (POS), da u rujnu kreće novi natječaj za subvencionirane stambene kredite.

Štromar je istaknuo kako je riječ o dobroj i konkretnoj demografskoj mjeri čija je svrha rješavanje stambenih pitanja mladih. Ministar je podsjetio je da dosad odobreno više od 5300 subvencioniranih kredita što znači da je više od 5300 mladih s pomoću subvencija kupilo stanove ili izgradilo kuće kao i da je u tim njihovim domovima rođeno više od 700 djece. Dodao je i kako je izgrađeno 8276 POS-ovih stanova te da je u pripremi izgradnja još 1000, i to pretežno na obali.

– Kada se to zbroji, riječ je o više od 13.500 domova za više od 36.000 mladih ljudi – rekao je ministar Štromar. Izmjenama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita omogućava se za svako dijete u obitelji dodatno subvencioniranje kredita u trajanju od još jedne godine.

Komentara 1

MO
moškov
06:23 27.06.2019.

Tocno u rujnu ...kad dođe rujan onda ce revi na proljece ...koji demagozi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije