Naslovnica Vijesti Hrvatska

U rujnu novi natječaj za stambene kredite

Štromar je istaknuo kako je riječ o dobroj demografskoj mjeri čija je svrha rješavanje stambenih pitanja mladih
27. lipnja 2019. u 06:00 2 komentara 438 prikaza
Predrag Štromar
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar najavio je u srijedu tijekom saborske rasprave o izmjenama zakona o subvencioniranju stambenih kredita i društveno poticanoj stanogradnji (POS), da u rujnu kreće novi natječaj za subvencionirane stambene kredite.

Marija Pejčinović Burić prima čestitke od članova Parlamentarne skupštine Vijeća Europe koji su je većinom glasova izabrali za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe Nova glavna tajnica VE Pejčinović Burić: Izbor je bio neizvjestan, a radit ću s osjetljivim skupinama

Štromar je istaknuo kako je riječ o dobroj i konkretnoj demografskoj mjeri čija je svrha rješavanje stambenih pitanja mladih. Ministar je podsjetio je da dosad odobreno više od 5300 subvencioniranih kredita što znači da je više od 5300 mladih s pomoću subvencija kupilo stanove ili izgradilo kuće kao i da je u tim njihovim domovima rođeno više od 700 djece. Dodao je i kako je izgrađeno 8276 POS-ovih stanova te da je u pripremi izgradnja još 1000, i to pretežno na obali.

– Kada se to zbroji, riječ je o više od 13.500 domova za više od 36.000 mladih ljudi – rekao je ministar Štromar. Izmjenama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita omogućava se za svako dijete u obitelji dodatno subvencioniranje kredita u trajanju od još jedne godine.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • i:

    Tocno u rujnu ...kad dođe rujan onda ce revi na proljece ...koji demagozi...

  • Avatar VincereAutMori
    VincereAutMori:

    Mene samo zanima do kad bude ta karikatura živela na našoj grbači?