Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U rujnu novi natječaj za stambene kredite

Štromar je istaknuo kako je riječ o dobroj demografskoj mjeri čija je svrha rješavanje stambenih pitanja mladih
27. lipnja 2019. u 06:00 1 komentara 480 prikaza
Predrag Štromar
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar najavio je u srijedu tijekom saborske rasprave o izmjenama zakona o subvencioniranju stambenih kredita i društveno poticanoj stanogradnji (POS), da u rujnu kreće novi natječaj za subvencionirane stambene kredite.

Marija Pejčinović Burić prima čestitke od članova Parlamentarne skupštine Vijeća Europe koji su je većinom glasova izabrali za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe Nova glavna tajnica VE Pejčinović Burić: Izbor je bio neizvjestan, a radit ću s osjetljivim skupinama

Štromar je istaknuo kako je riječ o dobroj i konkretnoj demografskoj mjeri čija je svrha rješavanje stambenih pitanja mladih. Ministar je podsjetio je da dosad odobreno više od 5300 subvencioniranih kredita što znači da je više od 5300 mladih s pomoću subvencija kupilo stanove ili izgradilo kuće kao i da je u tim njihovim domovima rođeno više od 700 djece. Dodao je i kako je izgrađeno 8276 POS-ovih stanova te da je u pripremi izgradnja još 1000, i to pretežno na obali.

– Kada se to zbroji, riječ je o više od 13.500 domova za više od 36.000 mladih ljudi – rekao je ministar Štromar. Izmjenama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita omogućava se za svako dijete u obitelji dodatno subvencioniranje kredita u trajanju od još jedne godine.

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • moškov:

    Tocno u rujnu ...kad dođe rujan onda ce revi na proljece ...koji demagozi...