Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jakarta

U potonuću trajekta u Indoneziji poginule 23 osobe

indonezija
AFP
Autori: MaČ/VLM, I. Vi/VLM
22.11.2009.
u 09:27

Zapisnik s potonulog broda pokazuje kako se ukrcalo 240 ljudi, no nije sigurno da li je zapisnik točan. Trajekt je imao kapacitet za 273 putnika, a vjeruje se kao je bio prenatrpan.

Trajekt koji je prevozio nekoliko stotina putnika, među kojima su bila i djeca, potonuo je u provinciji Riau kod otoka Sumatre, a uzrok nesreće bi moglo biti loše vrijeme.

Spašeno je više od 200 putnika, a 23 su poginula, javljaju mediji. Ostali se smatraju nestalima. Šef policije izvijestio je kako je spašeno 218 putnika. Zapisnik s potonulog broda pokazuje kako se ukrcalo 240 ljudi, no nije sigurno da li je zapisnik točan.

Trajekt je imao kapacitet za 273 putnika, a vjeruje se kao je bio prenatrpan. Prevozio je putnike od otoka Batam do Riaua.

Spasioci su izvijestili kako je teško doći do putnika s obzirom na velike valove koji dosežu visinu i do šest metara. 

Pretovareni trajekti koji se ne održavaju redovito, u Indoneziji godišnje u smrt povezu nekoliko stotina osoba. Prošle je godine umrlo najmanje 800 osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije