Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SURADNJA Potpisan memorandum za rukometni SP

U Osijek stižu mađarski policajci

12.01.2009.
u 16:16

Memorandum o razumijevanju tijekom održavanja 21. Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce u Osijeku potpisan je s predstavnicima mađarske policije u sjedištu Policijske uprave osječko-baranjske.

Budući da mađarska rukometna reprezentacija prvi krug prvenstva igra u Osijeku, zbog čega se očekuje velik broj mađarskih navijača i posjetitelja, tri policajca iz Mađarske doći će u grad na Dravi kako bi pomagala sugrađanima. Memorandum je potpisao zamjenik glavnog ravnatelja hrvatske policije Dražen Vitez te pomoćnik načelnika Uprave mađarske policije Zoltan Török.

– Naša tri policajca će prije svega pomagati Mađarima u komunikaciji s hrvatskom policijom, a sudeći prema dosadašnjoj suradnji tih dviju policija, sve će sigurno proći u najboljem redu – kazao je jučer Zoltan Török. Mađarski će policajci u Osijeku pomagati hrvatskim kolegama od 16. do 23. siječnja.

To je nastavak europske prakse i suradnje ministarstava dviju susjednih zemalja, Hrvatske i Mađarske. Naime, na osiguranju automobilske utrke “Formula 1”, koja se održala u Budimpešti prošle godine, bili su angažirani i policijski službenici Osječko-baranjske policijske uprave. Na potpisivanju memoranduma bio je i gradonačelnik Gordan Matković, koji je rekao da će ugovor potaknuti na bolju suradnju dviju zemalja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije