Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afganistan

U napadu talibana 37 mrtvih u zračnoj luci Kandahara

ulaz u zračnu luku u Afganistanu
Foto: Reuters/PIXSELL
09.12.2015.
u 16:00

"Ubijeno je devet pobunjenika, jedan je ranjen i jedan se i dalje bori protiv naših snaga", navelo je ministarstvo u priopćenju.

Najmanje 37 osoba je ubijeno i 35 je ranjeno u talibanskom napadu i opsadi zračne luke Kandahara, na jugu Afganistana, navelo je afgnistansko ministarstvo obrane.

Od 11 napadača, samo jedan i dalje odoljeva afganistanskim snagama, prema podacima ministarstva. "Ubijeno je devet pobunjenika, jedan je ranjen i jedan se i dalje bori protiv naših snaga", navelo je ministarstvo u priopćenju.

"Nažalost tijekom borbi, 37 nedužnih Afganistanaca je ubijeno i 35 ranjeno", dodao je ne preciziravši koliko je bilo civila.

Stanovnici su rekli da su čuli da vojnici mole pobunjenike da puste žene i djecu, tijekom tih žestokih borbi.

Jedan sigurnosni dužnosnik je rekao da su napadači koristili civile kao ljudski štit, što je otežalo protunapad.

Talibani su preuzeli odgovornost za tu smjelu ofenzivu, pokrenutu u utorak navečer na veliki kompleks zrčane luke u kojem se osim civilne rezidencijalne zone nalazi baza NATO-a i afganistanskih postrojbi. 

>> Izvješće: SAD "pogreškom" bombardirao bolnicu u Kunduzu

Komentara 10

YU
yurkov
18:41 09.12.2015.

Ovi su neuništivi..... Koliko trilijuna dolara su potrošili ameri za ku... c, i onda otišli i pustili istu situaciju koju su našli kad su i došli.. Hehehe

Avatar rashomonn
rashomonn
18:51 09.12.2015.

80' tih god. prošlog veka vlada Afganistana poziva SSSR u pomoć protiv extremista. USA pomaže extremiste oružjem , obukom, novcem ... i predstavlja ih svetu kao mudžahedine, borce za slobodu. SSSR se vremenom povlači, vlada Afg. pada a mudžahedini gase do tada sekularnu državu i stvaraju najzatucaniju državu apsolutnog terora i otkrivaju svetu svoje pravo ime , TALUBANI.Jedan od njih je bio i Bil Laden,ostalo je poznato.

Avatar superhik74
superhik74
17:51 09.12.2015.

Jos jedan uspjeh 15-godisnje okupacije suverene drzave Afganistan od strane imperija kaosa. Ovo im moze otezati "trazenje oruzja za masovno unistenje" na cemu marljivo rade zadnjih 15-tak godina. Osim toga moraju nastaviti s okupacijom da slucajno O.B.L. ne bi uskrsnuo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije