Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crveni koridor

U napadu maoista u Indiji ubijeno najmanje 15 policajaca

Indija
AFP/Pixsell
27.03.2012.
u 12:11

Ovo je jedan od najgorih napada na indijsku policiju u posljednje dvije godine

U eksploziji nagazne mine u državi Maharashtri na zapadu Indije ubijeno je najmanje petnaest policajaca, prenosi BBC. Za napad su odgovorni maoistički pobunjenici koji su vrlo aktivni u tom području,  poznatom kao "crveni koridor", kao i u još nekoliko indijskih država.

Ovo je jedan od najgorih napada na indijsku policiju u posljednje dvije godine. Maoisti su također u državi Orissa na istoku Indije prije dva tjedna oteli dva Talijana. Jednog su pustili, a o puštanju drugoga pregovaraju s tamošnjim vlastima.

Današnji napad dogodio se oko 11.30 sati, a napadnuti su policajci koji su se vozili u autobusu.

Maoistički pobunjenici koji se zalažu za uvođenje komunizma počeli su svoju borbu kasnih 60-ih godina u području Zapadnog Bengala, a trenutačno kontroliraju velik dio područja od sjeveroistoka zemlje do središnje Indije.

Vojska i policija posljednjih su godina pokrenuli velike akcije protiv maoista i stjerali su ih nazad u šume, no njihova partizanska taktika "udri i bježi" i dalje svake godine odnosi velik broj žrtava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije